FRANK HOERMANN/SVEN SIMON
AMBICIOZNI PLAN

Dojučerašnja zvijezda europskog nogometa ‘preko noći‘ kod Saudijaca uzela milijune i kupila klub

Dosad je Bourges Foot 18 bio udruga, a sada će biti tvrtka u kojoj će on biti većinski vlasnik
Piše: Hina/SNObjavljeno: 25. listopad 2023. 18:18

Sadio Mane, 31-godišnji senegalski nogometaš, službeno je predstavljen kao novi vlasnik Bourges Foot 18, kluba koji se natječe u skupini B četvrte francuske lige.

Dosad je Bourges Foot 18 bio udruga, a sada će postati tvrtka u kojoj će Sadio Mane biti većinski vlasnik. U svojoj skupini B četvrte lige Bourges Foot 18 se trenutačno nalazi nisko, na pretposljednjem mjestu ljestvice te ima pobjedu, remi i pet poraza tijekom sedam ovosezonskih prvenstvenih nastupa.

Mane je trenutačno igrač saudijskog Al Nassra, u koji je stiga ljetos, a prije toga je sjajnu karijeru napravio igrajući za Metz, RB Salzburg, Southampton, Liverpool i Bayern. Za reprezentaciju Senegala, s kojom je osvojio naslov afričkog prvaka 2021. godine, odigrao je ukupno 99 utakmica te je postigao 38 pogodaka.

S obzirom na to kako u Saudijskoj Arabiji zarađuje oko 40 milijuna eura po sezoni, Senegalac se odmah odlučio na ambiciozni plan i uskakanje u novu nogometnu priču, već nakon par mjeseci od dolaska u Saudijsku Arabiju, gdje je brzo zaradio ogroman novac.

Linker
27. travanj 2024 17:51