Predsjednik Barcelone Joan Laporta šapće novom pojačanju Emersonu Royalu prilikom službenog predstavljanja tog igrača prije nekoliko dana
 JOSEP LAGO Afp
SUDBONOSNI RUČAK

Dok su svi pričali o Messiju, u Barceloni su se sastala tri super moćna čovjeka: Kreće novi udar na Uefu!

U Barceloni se u subotu događalo nešto vrlo intrigantno, nešto na što je utjecaj imao i Leov odlazak
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 22:14

U pozadini Messijeve oproštajne presice, u Barceloni se tijekom subote događalo nešto vrlo intrigantno, nešto na što je, očito, imao utjecaj i naprasni Leov odlazak s Camp Noua. Za isti su stol, naime, sjeli Joan Laporta, Florentino Perez i Andrea Agnelli, a jedina tema bila je - Superliga.

Predsjednici Barcelone, Reala i Juventusa dva i pol sata u jednom su mondenom restoranu tražili protuudar protiv Uefe, kojim bi ponovno oživjeli i pokrenuli projekt. Jasno je i zašto: trenutačno poslovanje ne generira dovoljno novca.

Trojac je, vođen mahom zaključcima Joana Laporte kao odvjetnika, došao do zaključka da je njihov put prema Superligi dug, da će u međuvremenu igrati Ligu prvaka, ali da se isplati boriti, s obzirom na to da, prema Laportinim riječima, postoji sasvim dovoljno argumenata koji bi danas-sutra uspjeli pobijediti Uefu, tvrdi El Mundo Deportivo.

"Sve odsad nadalje ići će kroz pravne kanale. Sva trojica, pokazujući neviđeno zajedništvo, uvjerena su da mogu izgurati Superligu, a posebno su istaknuli da im naruku ide činjenica da, bez obzira što je preostalih devet sudionika nakon Uefina bijesa izjavilo da odustaje od natjecanja, ugovori tvrde da su i dalje članovi Superlige sa svojim pravima. Upravo bi taj moment, smatraju, bez obzira na sankcije nacionalnih saveza, mogao biti jedna od ključnih stavki s kojom će se krenuti prema europskim pravnim institucijama", piše ekskluzivno španjolski medij, blizak Barceloni.

Kratkoročno neće, dakle, biti novih zapleta, no moćni nogometni trojac dogovorio je prve akcije već za nekoliko mjeseci, a naruku mu ide i preporuka švicarskog suda, koji je Uefu upozorio da bi kažnjavanje klubova zbog pokretanja Superlige bilo, praktički, kazneno djelo.

Linker
19. travanj 2024 07:25