AFP
IVAN RAKITIĆ

'Doma moramo pobjeđivati'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 14. rujan 2011. 17:01

Hrvatski vezni nogometaš Seville Ivan Rakitić izjavio je da se osjeća spremnim igrati nakon što se vratio poslije četveromjesečne pauze zbog ozljede stopala.

- Fizički sam spreman za nove nastupe. Osjećam se sjajno na travnjaku i dostupan sam treneru za utakmice koje dolaze – rekao je Rakitić, koji je zaigrao prvi put za svoju momčad u subotnjemu Primerinom dvoboju protiv Villarreala ušavši u igru u 57. minuti.

- Nije me bilo tako dugo jer sam želio biti siguran da sam se savim oporavio – dodao je.

- Sljedeće utakmice u prvenstvu moramo pokušati odigrati još bolje, pogotovo u defenzivnom pogledu. Trener s nama radi na tome, nadam se da ćemo uspjeti.

U sljedećoj utakmici Sevilla na svom Sanchez Pizjuanu u subotu dočekuje Real Sociedad, momčad koja je prošle subote u San Sebastianu iznenadila Barcelonu odigravši s aktualnim prvacima 2-2.

- Sigurno su samouvjereni nakon odličnog rezultata u srazu s Barcelonom. No, mi moramo biti svjesni vlastite snage, kao i činjenice da igramo pred svojom publikom. Iako u Španjolskoj nema momčadi koja vam ne bi mogla zakomplicirati život, doma moramo pobjeđivati.

Nekoliko je rečenica 23-godišnji hrvatski reprezentativac progovorio i o novome Sevillinom treneru Marcelinu Garciji Toralu:

- Svaki trener ima svoj način rada. Marcelino je tek došao i još se upoznajemo. Neću reći da je bolji ili lošiji od trenera s kojima sam dosad radio jer generalno ne volim tako uspoređivati. Mogu samo reći da mi je s njim izrazito ugodno raditi.

Linker
23. rujan 2024 20:35