GIANNIS PAPANIKOS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Giannis Papanikos/Zuma Press/Profimedia
GRČKO PRVENSTVO

Domagoj Vida opet zabio, ali njegov peti gol u sezoni nije bio dovoljan, PAOK preuzeo vodstvo

Vidin AEK je izgubio od Panathinaikosa s 2:1 i sada zaostaje za jedan bod
Piše: HinaObjavljeno: 03. travanj 2024. 22:34

U derbiju 3. kola Lige za prvaka grčkog nogometnog prvenstva Panathinaikos je pobijedio AEK sa 2:1, što je iskoristio PAOK i 3:1 pobjedom protiv Lamije preuzeo vrh ljestvice.

Na vrhu ljestvice grčkog prvenstva dogodila se nova promjena. Novi lider je PAOK koji je iskoristio gostujući poraz AEK-a. Međutim, već u idućem kolu moglo bi doći do nove promjene jer se u Ateni sastaju upravo aktualni prvak AEK i trenutačni lider PAOK.

AEK je protiv gradskog suparnika poveo već u petoj minuti golom Domagoja Vide koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz kornera. Bio je to Vidin peti gol u prvenstvu ove sezone.

Gosti su u 10. minuti imali sjajnu priliku za 2:0, ali je Steven Zuber bio neprecizan. Panathinaikos je do kraja poluvremena okrenuo rezultat. Anastasio Bakasetas je izjednačio u 32. minuti lijepim udarcem sa 20 metara, a vodstvo domaćinu donio je Fotis Ioannidis u 34. minuti nakon velike pogreške Harolda Moukoudija koji se poigravao izgubivši loptu kao zadnji igrač obrane. U nastavku susretu više nije bilo golova. Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Pao, baš kao i Vida za goste.

Poraz AEK-a iskoristio je PAOK koji je u Solunu pobijedio Lamiju sa 3:1. Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Rubena Martineza, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Ioannis Michailidis. U nastavku susreta Stefan Schwab (70, 88-11m) je donio pobjedu domaćinu. Dominik Kotarskli je branio za PAOK.

Olympiakos je sa 3:0 porazio Aris. Golove za pirejski sastav zabili su Ayoub El Kaabi (6), Daniel Podence (60) i Joao Carvalho (89). Pobjeda domaćina je mogla biti uvjerljivija, no El Kaabi je u 41. minuti promašio jedanaesterac.

Neven Đurasek nije nastupio za goste iz Soluna.

Sedam kola prije kraja PAOK vodi sa 66 bodova, AEK ima 65, a Panathinaikos 62 boda. Olympiakos je četvrti sa 60 bodova, Aris ima 48, a Lamia 34 boda.

Linker
25. travanj 2024 23:50