SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA
POTPISAT ĆE NA 2 GODINE

Domagoj Vida pristao na ponudu, Vatreni će u novom klubu biti najplaćeniji igrač!?

Riješio je pitanje gdje nastavlja karijeru, a tamo ga predstavljaju kao svemirsko pojačanje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. srpanj 2022. 18:04

Domagoj Vida kazao je veliko "DA" AEK-u, ističu grčki mediji. Hrvatski reprezentativac u utorak ujutro dao je pozitivan odgovor na ponudu grčkog kluba za kojeg će potpisati ugovor na dvije godine. Čeka se samo formalna objava "braka"!

Tako zavšava saga o Vidi koji je imao unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali se opredijelio za europski nogomet. Grčki mediji ovih su dana puno pisali o njemu, tako su navodili da mu AEK daje plaću 1,6 milijuna eura godišnje te bonus za potpis, da se radi o ugovoru na dvije godine s opcijom da ostane još jednu, ali sve do zadnjeg časa nisu bili sigurni jer tvrdili su da ima mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju za tri milijuna eura po sezoni. No, AEK i Vida zapravo su sve dogovorili prije nekoliko dana, čak je Vida odabrao i kuću u kojoj će živjeti, iako je uzeo time-out do konačne potvrde, u tom razdoblju zahvalio se Saudijcima na povjerenju kojeg imaju u njega i priopćio im da ostaje u Europi.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Grci hrvatskog reprezentativca, srebrnog za Svjetskog prvenstva, predstavljaju spektakularno, kao pravo svemirsko pojačanje za kakvo nisu mogli ni sanjati da će ga AEK dovesti. Vida više nije čekao, niti je pokušao pronaći nešto bolje na tržištu, premda će prijelazni rok još potrajati. Kako bi kandidirao za reprezentaciju mora se što prije vratiti klupskom ritmu i utakmicama.

Ujedno postaje najplaćeniji igrač AEK-a, jer je na popisu igrača koji su plaćeni blizu ili više od milijun eura godišnje pretekao je Švicarca Stevena Zubera (1,1 milijun eura), Arauja, Amrabata, Jonssona...

Rođen je 29. travnja 1989. u Osijeku, bio je 98 puta hrvatski reprezentativac i zabio četiri gola. AEK vrjeruje da će se pokazao kao šef obrane, a radi na tome da dovede još neke igrače za zadnji red.

Linker
14. travanj 2024 17:23