MUHAMMED ENES YILDIRIM Anadolu Agency Via Afp
NASLOV ZA OPROŠTAJ?

Domagoj Vida s Bešiktašom osvojio treći trofej zaredom! Hrvatski reprezentativac jedan od junaka

Bešiktaš Domagoja Vide u Turskoj je stigao do trećeg trofeja u nizu...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. siječanj 2022. 22:14

Iako je Bešiktaš prošle godine u Turskoj osvojio dvostruku krunu, ipak je u srijedu odigrana utakmica Superkupa i to u Al Rayyanu, trećem po veličini gradu u Kataru gdje će se krajem ove godine održati i Svjetsko prvenstvo. Suparnik mu je bio finalist Turskog kupa Antalyaspor, a Bešiktaš je došao i do trećeg trofeja u nizu, budući da je slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:2, nakon što je u 120 minuta završilo neodlučeno 1:1.

Jedan od junaka trijumfa Bešiktaša bio je i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, koji je realizirao četvrti i posljednji jedanaesterac, nakon kojeg je počelo veliko slavlje momčadi trenera Öndera Karavelija.

Kanađanin Atiba Hutchinson je obilježio utakmicu time što je u 33. minuti doveo Bešiktaš u vodstvo, da bi u 74. minuti postigao autogol kojim je Antalyaspor izjednačio, a utakmica otišla u produžetke u kojima nije bilo golova i pobjednika. Kod izvođenja udaraca sa 11 metara dvaput su igrači iz Antalyje pogađali okvir vrata, dok su sva četiri izvođača kluba iz Istanbula bili precizni.

Domagoj Vida tako je zaokružio "treble" trofeja, a lako se može dogoditi da 32-godišnjak iz Donjeg Miholjca za nekoliko dana više ne bude član Bešiktaša s obzirom da mu ugovor ističe na ljeto, a istanbulski klub odmah bi ga prodao dobije li za njega dobru ponudu. Već se spominjao engleski Watford kao potencijalni kupac, a Vidu bi objeručke u Gradskom vrtu dočekao i trener Osijeka Nenad Bjelica...

Linker
08. svibanj 2024 20:32