Privatni album
SLUŽBENO JE PREDSTAVLJEN

Donedavni napadač HNL-a u Americi je već oduševio legendu: ‘Prišao mu je na drugom treningu, ovdje je brutalno‘

Smjestio se i upoznao ekipu, a prvu utakmicu mogao bi odigrati u noći sa srijede na četvrtak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. svibanj 2023. 19:59

Američka avantura donedavnog napadača Lokomotive i službeno počinje! U srijedu je Ibrahim Aliyu predstavljen u Houston Dynamu, za koji je potpisao do 2025. godine u transferu vrijednom 2,1 milijuna eura. Stigao je prošlog vikenda, dosad tri puta trenirao s momčadi, a i zaradio pohvale jednog velikana.

image
Privatni album

Aliyu u Houstonu dijeli svlačionicu s Hectorom Herrerom, legendarnim nogometašem Meksika (105 nastupa za reprezentaciju), u Europi poznat po nastupima za Porto i Atletico Madrid, a vidjeli smo ga i na tri različita Svjetska prvenstva (Brazil, Rusija, Katar). Menadžer nigerijskog napadača Dženis Mujičić javio nam se odmah nakon svečanosti i ukratko ispričao prve dojmove, te otkrio da je Herrera već u početku zamijetio Aliyua.

- Ibrahim se smjestio u stanu, dosad je odradio tri treninga. Hector Herrera, veliko ime, dobro ga je prihvatio i čak ga je pohvalio odmah na drugom treningu. Rekao mu je da ima ono nešto i da se to odmah vidi. Već danas će zaigrati u Kupu, mislim da će ući s klupe, a za vikend možda i u prvih 11 - kaže Mujičić, ujedno i agent Stipe Biuku, koji je u Major Soccer League (MLS) preselio početkom godine i nastupa u dresu Los Angelesa.

image
Privatni album

Aliyu je uoči odlaska u intervjuu za SN govorio da od Amerike očekuje da će mu ponuditi sve što traži, svidjela mu se ideja čim se informirao o Houston Dynamu i uzbuđen je uoči novog velikog koraka u karijeri.

- Aliyu je oduševljen, prezadovoljan. Ja sam samo potvrdio sve što sam već znao. Fantastičan klub, nevjerojatna organizacija, ma brutalna destinacija za razvoj - dodao je Mujičić.

Houston Dynamo u noći sa srijede na četvrtak (02:30 po našem vremenu) igra protiv Sporting Kansas Cityja u četvrtom kolu US Open Kupa, značajnim jer konačni uspjeh u tom natjecanju garantira CONCACAF Ligu prvaka.

Linker
24. travanj 2024 11:57