Rolf Buntle

 TWITTER, AFP
LUDA PRIČA

Došao na slavni stadion, otišao na zahod, pa se izgubio i 11 godina živio kao beskućnik: Imao sam 20 eura...

Rekao je da se kući vratio u pravom trenutku i da mu je dosta lutanja po Milanu
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2022. 13:34

Totalno luda priča stiže nam iz Italije, a vezana je uz jednu utakmicu Intera u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Naime, švicarski umirovljenik Rolf Buntle (71) došao je 2004. zajedno s prijateljima u Milano, gdje je njegov Basel igrao utakmicu protiv Intera, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

U jednom je trenutku morao otići na zahod, ali se potom izgubio te nije mogao pronaći svoje društvo s kojim je došao na susret.

Kada je utakmica završila odlučio je napustiti stadion i više se nikada ne vratiti u Švicarsku.

- Počeo sam uživati u slobodi, sve je krenulo kada sam se našao u drugom sektoru stadiona. S 20 eura u džepu odlučio sam prošetati ulicama Milana, a ljudi su mi povremeno davali hranu i cigarete. Jedan student mi je dao i vreću za spavanje - ispričao je svoju priču, sada već pokojni, Rolf za švicarski ‘Šchweiz am Sonntag‘.

Prijatelji su prijavili njegov nestanak, ali spomenuti nije imao obitelji te je potraga vrlo brzo bila i obustavljena. Za to je vrijeme Rolf živio u rehabilitacijskom centru gdje se liječio od alkoholizma, a gotovo je 11 godina proveo na ulicama Milana. Povratak kući dogodio se u trenutku kada je slomio bedrenu kost, a liječnici su zatim uvidjeli da Rolf nema zdravstveno osiguranje u Italiji, nakon čega su kontaktirali Švicarsku.

Rolf Bantle potom se vratio kući i od 2015. živi u domu za umirovljenike. Rekao je da se kući vratio u pravom trenutku i da mu je dosta lutanja po Milanu.

Linker
03. svibanj 2024 18:28