JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
NISU SVI KAO LUKA

Dosta mu je svega, Eden Hazard nakon duge patnje i razlaza s Real Madridom odlučio povući drastičan potez

Pomalo neslavno je završila epizoda jednog od najboljih europskih nogometaša proteklog desetljeća
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 08. lipanj 2023. 12:33

Madridski Real i Eden Hazard razvrgnuli su ugovor! To je na službenoj stranici obznanio "kraljevski klub". Petogodišnja je suradnja trebala potrajati do 30. lipnja 2024. No, dogovorno ugovor je raskinut godinu dana prije. U prigodnom priopćenju klub se zahvaljuje svom bivšem igraču za protekle četiri sezone u kojima su zajedno osvojili osam naslova: Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, europski Superkup, dva španjolska prvenstva, Kup kralja i španjolski Superkup.

Tako je pomalo neslavno završila epizoda jednog od najboljih europskih nogometaša proteklog desetljeća. Eden Hazard bio je "velika priča" u ljeto 2019. kada je iz londonskog Chelseja za 115 milijuna eura prešao u madridski Real. No, u protekle četiri godine donedavni kapetan belgijske reprezentacije (oprostio se nakon utakmice s Hrvatskom, u Kataru) nije "ostvario snove" na Santiago Bernabeuu. U Realovoj se momčadi pojavio tijekom 76 utakmica. Vlasnik je sedam golova i 12 asistencija. Sveukupno, prevladava dojam kako je Hazard ostao dužan Realu, ali i vlastitom talentu. Spomenute brojke, u nesrazmjeru s njegovim transferom, Hazarda svrstavaju među najveće investicijske promašaje u povijesti Reala.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Jedno od logičnih pitanja nakon razlaza s Realom bilo je: gdje će Eden Hazard nastaviti karijeru? Budući da se Belgijac odrekao tjedne plaće od 465.000 eura prva asocijacija bio je neki od bogatih poslodavaca iz Arapskog zaljeva. No, uslijedilo je nemalo iznenađenje. Eden Hazard odlučio je umiroviti se s 32 godine i ostati u Madridu!

Za razliku od Garetha Balea, koji nikada nije naučio španjolski, Hazard se posve asimilirao (tečno govori jezik) i namjerava živjeti u Madridu, gdje mu se jedan od sinova (Leo) pridružio Realovom podmlatku.

Hazardova odluka o nogometnom umirovljenju zvuči neobično u kontekstu činjenice da je šest godina stariji Luka Modrić potpisao s Realom novi (jednogodišnji) ugovor. No, učestale ozljede i status "vječite pričuve" očigledno su čimbenici koji su dominantno utjecali na Hazardovo pomanjkanje strasti prema nogometnoj igri i konačnom povlačenju.

Linker
17. svibanj 2024 00:13