DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Aliaga/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
‘DAO NAM JE SRCE‘

Dosta šale, stigao je ‘ludi Talijan‘: Na treninzima padali i šamari, Francuzi ga usporedili s bivšim Vatrenim

Igrači Marseillea navikli su na intenzivniji i agresivniji stil treniranja još pod Igorom Tudorom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 30. rujan 2023. 17:35

Novi trener Olympique Marseillea Gennaro Gattuso poslužio se malo eksplozivnijim metodama treniranja u svoja prva tri dana kao trener francuske momčadi dok je pripremao ekipu za večerašnju utakmicu protiv Monaca. Igrači Marseillea navikli su na intenzivniji i agresivniji stil treniranja još pod hrvatskim trenerom Igorom Tudorom, a L’Équipe izvještava da metode bivšeg trenera Valencije nisu previše različite.

Talijan je na čelu Marseillea manje od tjedan dana nakon što je zamijenio Marcelina. Gattuso se na treninzima nije bojao biti direktan sa svojim igračima i zadati nekoliko šamara. Međutim, u ovom je slučaju njegova gesta oblik naklonosti, a ne znak agresije ili razočaranja. To se smatra načinom čestitanja njegovim igračima na pozitivnim treninzima. Prema navodima, igrači uživaju u njegovom "životinjskom" stilu na treninzima.

Jedan od igrača, Leandro Balerdi, komentirao je utjecaj koji je Gattuso imao u kratkom vremenu u klubu.

- Od prvog dana dao nam je svoje srce i očekuje da učinimo isto – rekao je.

Igrači djeluju poprilično entuzijastično prema dolasku bivšeg legendarnog veznjaka, ali ostaje vidjeti kakav će to utjecaj imati na terenu. Marseille večeras putuje u Monako.

Linker
03. svibanj 2024 06:40