STR/AFP/PROFIMEDIA Str/afp/profimedia
OD VRHA DO DNA

Dovodili zvijezde, ulupali milijune u trenere, krenuli graditi najveći stadion na svijetu, a sada su prošlost!

Treba reći kako su svojevremeno imali i trećeg najplaćenijeg igrača svijeta, bio je to Dario Conca
Piše: SNObjavljeno: 27. prosinac 2022. 22:21

U današnjem svijetu nogometa novac diktira veliki dio čitave priče, pa je tako određeni dio klubova pokušao dotaknuti zvijezde preko noći. To se ponekad pokaže dobrim, ali u slučaju Guangzhou FC pokazalo se kao propali projekt.

Naime, u samo deset godina u klub su ulupani slini milijuni na razne stvari. Od velikih trenerskih imena poput Felipa Scolarija, Marcella Lippija i Fabija Cannavara do onih nogometnih Paulinha, Jacksona Martineza, Taliska, Ricarda Goularta, Alana...

Krenulo se i u izgradnju najvećeg stadiona na svijetu za 1.9 milijardi eura, ali od svega će ostati samo prašina. Nakon svega tri pobjede u 33 utakmice i bez trijumfa od kolovoza Guangzhou FC je ispao iz prvenstva Kine i sada mu slijede najcrnije prognoze, odnosno gašenje.

Ovaj klub se donedavno zvao Guangzhou Evergrande, ali je glavni sponzor banktrotirao nakon što su dugovi narasli na više od 250 miliijardi eura. Dugovi su doveli do odlaska igrača, a posljednji je brod napustio Ricardo Goulart.

Treba reći kako su svojevremeno imali i trećeg najplaćenijeg igrača svijeta. Bio je to Dario Conca koji je 2011. godine zarađivao astronomskih 200.000 eura sedmično i ispred njega su bili samo Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Linker
19. svibanj 2024 13:43