Nicolas Schiappacasse

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
TEŠKI TRENUCI

Drama bivšeg igrača španjolskog prvaka koji je završio u zatvoru: ‘Jako je loše, deprimiran je i ima covid‘

‘Bio je brz, elegantan, imao je jako dobar udarac... Ali imao je glavu desetogodišnjaka‘
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2022. 08:54

Ime Nicolas Schiappacasse rijetkima će puno značiti. Ovaj 23-godišnji Urugvajac igrao je za Atletico Madrid između 2016. i 2020. godine, a trenutno je igrač Sassuola na posudbi u Penarolu.

Schiapacasse je krajem siječnja uhićen u Urugvaju zbog nošenja oružja dok je išao na utakmicu između Penarola i Nationala. Oružje je navodno trebao prokrijumčariti na stadion za navijače, a zbog svog je čina kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 90 dana. Istu odslužuje u domovini, a u međuvremenu je saznao da je pozitivan na koronavirus.

"Nicolas je jako deprimiran, osjeća se jako loše. Kada izađe iz covid protokola tražit ćemo liječničku pomoć za njegove probleme", objasnila je igračeva odvjetnica Karen Pintos u programu emcisije '100% Deporte'.

Atletico, aktualni španjolski prvak, potpisao je Schiappacassea kao 15-godišnjaka, a u Španjolsku je stigao kao 17-godišnjak s velikom perspektivom buduće nogometne zvijezde.

"Bio je brz, elegantan, imao je jako dobar udarac i mogao je igrati na nekoliko pozicija. Ali imao je glavu desetogodišnjaka i tako ga se trebalo tretirati. Trebalo ga je stalno motivirati, davati mu izazove", objasnili su iz Atleticove akademije.

Profesionalnu karijeru započeo je u River Plateu iz Montevidea 2015., nakon čega je igrao za Atleticovu B momčad, Rayo Majadahondu, Parmu, Famalicao, Sassuolo i sada za Penarol, dok je bio članom mladih urugvajskih reprezentacija.

Linker
06. svibanj 2024 01:16