Veliko slavlje momčadi iz Mostara

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
JUNAČKA POBJEDA

Drama i prekid na Kutiji: Hercegovci izbacili legendu turnira i bivšeg dinamovca nakon 6 serija sedmeraca!

Poliklinika Milojević i Krešimir Keta Bandić igrat će veliki finale 50. izdanja Kutije šibica u srijedu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. prosinac 2021. 20:10

Rijetko kad se dogodi da na Kutiji šibica četvrtfinalno Štefanje zasjeni polufinalni dan. No, eto, upravo se to zbilo na 50. izdanju najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira. Nakon dva fantastična okršaja na parketu dvorane II Doma sportova u srijedu ćemo u finalu koje se s početkom u 19.30 sati igra na istom mjestu, uz izravni prijenos na HRT-2, gledati dvoboj između Poliklinike Milojević i Krešimira Kete Bandića.

PM ide po svoj drugi naslov, dok će KTK u spomen na svog prerano preminulog prijatelja pokušati postati prva hercegovačka momčad nakon 1996. koja se okitila titulom na Kutiji. Dvorana nije bila puna kao na Štefanje, iako su ulaznice rasprodane, ali nije bilo tako mnogo praznih mjesta kako je u povijesti često znalo biti na dan polufinala, a atmosfera je bila fantastična. Kao i prikazana igra.

- Svi zajedno ostali smo malo dužni u četvrtfinalu, ali ovo je bio pravi užitak. Napravili smo sve što smo trebali, poveli 3:0 i onda su nam oni zabili dva gola. No to je draž Kutije, a budući da smo znali da je to na Kutiji moguće, ostali smo mirni, posložili se i utakmicu priveli kraju. Svaka čast našim suparnicima, zbog takve sam se strasti i zaljubio u Kutiju. Čeka nas Keta Bandić, nezasluženo je što nisu slavili i prije sedmeraca, ali suparnik im je bio iskusan, moćan. Pustite ulogu favorita, ništa to ne znači, no naravno da se ne bojimo. Kako kaže jedan od najvećih, naš Matija Đulvat, finale se ne igra nego dobiva - elaborira zapovjednik lake konjice Poliklinike Milojević, njen voditelj Juraj Fabijanić.

image

Slavlje momčadi Poliklinike Milojević za koju igraju redom igrači Futsal Dinama

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Keraterm Centroplinomont - Poliklinika Milojević 2:4 (0:1 - Grbeša (10), 0:2 - Čekol (18), 0:3 - Kanjuh (25), 1:3 - Lekić (29), 2:3 - Bandić (30), 2:4 - Prgomet (40)

Suci: Stanić i Džeko.

KERATERM CENTROPLINOMONT: Karas, Krajinović, Mijoč, Mašić, Duvnjak, Legin, Frigan, Cebin, Hrga, Lekić, Josipović, Bandić, Barbarić.

POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: Pavlić, Domiter, Kanjuh, Mužar, Čekol, Konsuo, Grbeša, Prgomet, Pavlović, Vučković, Mudronja, Novak.


Zagrebački sudar u prvom finalu, favorit, osvajač iz 2017. godine Poliklinika Milojević s igračima Futsal Dinama protiv najvećeg iznenađenja turnira, momčadi Keraterm Centroplinomont čija su okosnica dečki s istoka Zagreba, Dubrave, Dubeca, Trnovčice... sve redom velikih navijača Dinama. Bio je to dvoboj jedinog preostalog nositelja koji je krenuo od 2. kola i jedine momčadi koja je put na Kutiji počela još u pretkolu te joj je polufinale bilo već sedma utakmica na turniru. Sedma utakmica i prvi poraz, Keraterm Centroplinomont je jako namučio Polikliniku Milojević, ali i izgubio 2:4 te će u srijedu u borbu za treću poziciju na turniru.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Bilo je vatreno, čvrsto, ali i atraktivno, redale su šanse na obje strane.

Nula je trajala sve do 10. minute kad je Keraterm prenaivno kapitulirao. Slobodni udarac za Kristijana Grbešu s desetak metara iskosa, loše postavljen živi zid, loše postavljen vratar Marko Karas, kako želite, što iskusni hrvatski reprezentativac nije propustio. Spremio je loptu u donji kut vrata direktno iz slobodnjaka za vodstvo Poliklinike Milojević.

U istoj minuti Marko Pavlović je pogodio vratnicu Keratermovih vrata, u 11. je Karas odlično ukrotio pokušaj Matea Mužara, u 12. je dobru priliku propustio Mihovil Prgomet, koji je u 13. pogodio gredu... Keraterm je bio u nokdaunu, preživjeli su teške nalete lake konjice kojom je zapovijedao voditelj Juraj Fabijanić. I u onda u 16. minuti bijeg malog vraga iz Glavnice Donje, igrača trećeligaša Vrbovca Krešimira Frigana, vratar Ivan Pavlić već je bio svladan, no lopta je otišla malo pokraj vrata.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

U 18. minuti je Keraterm opet kapitulirao. Krasna akcija protiv porozne obrane, arhitekt Davor Kanjuh, asistent Jakov Mudronja i strijelac Kristijan Čekol. Sve je lakše kad se na odmor ode s dva gola razlike, a kad je u 25. fantastičnim udarcem poentirao i Kanjuh za 3:0, činilo se da je priča gotovo. Ma kakvi, predaje nije bilo.

U 28. je Keraterm dignuo navijače na noge, Ivan Bandić je izveo aut na drugu vratnicu, a njegov imenjak Lekić pogodio za 1:3 pa je odmah u 30. Matej Mijoč asistirao iz slobodnjaka, Bandić spretno pogodio za dolazak na samo minus jedan.

Dva prekida, dva gola i počela je ludnica u ''dvojci''. PM je u 31. pogodio vratnicu preko Filipa Novaka, a svaki dodir loptom momčadi u bijelom publika je popratila glasnim zvižducima. U 34. je spasio vratar Pavlić nakon novog pokušaja Lekića, nosila je publika KC, koji je zadnjih minuta zaigrao s Bandićem kao igračem-vratarom, no ništa nije pomoglo, samo je 13 sekundi prije kraja Prgomet iskoristio asistenciju Čekola i pogodio prazna vrata za konačnih 4:2.

- Neću reći da smo favoriti u finalu, jer u finalu Kutije nema favorita, ali vjerujem u trijumf. Nadam se da će nas doći podržati naši Boysi, da će uspjeti nabaviti karte, jer suparnici takvu atmosferu kakvu oni znaju napraviti još nisu osjetili. Ne samo Boysi, želim da svi Zagrepčani proslave trijumf zagrebačke momčadi na Kutiji. I mi imamo posebne motive. Na dan polufinala je obilježena četvrta godišnjica smrti našeg velikana Mate Čuljka, a na dan finala je 2021. bio strašan potres u mojoj Petrinji. Idemo po naslov i zbog Čulje i Petrinje - poručio je Kristijan Grbeša, 31-godišnji reprezentativac Hrvatske u redovima Poliklinike Milojević.


Krešimir Keta Bandić izborio finale u drami sedmeraca!

image

Slavlje 'Keta Bandića', u pozadini legenda turnira, vratar Juicyja Mario Jozić

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Krešimir Keta Bandić - Juicy Maraska 4:4 (5:4-7 m) (0:1 - Čeh, Ćorluka - Jozić brani, Jelovčić - Čolak brani, 1:1 - Sesar, 1:2 - Perić, 2:2 - Božinović, 2:3 - Čeh, 3:3 - Božinović, 3:4 - Čeh, 4:4 - Božinović, Čeh - Čolak brani, 5:4 - Božinović)

SEDMERCI: 0:1 – Čeh, Ćorluka – Jozić obranio, Jelovčić – Čolak obranio, 1:1 – Sesar, 1:2 – Perić, 2:2 – Božinović, 2:3 – Čeh, 3:3 – Božinović, 3:4 – Čeh, 4:4 – Božinović, Čeh – Čolak obranio, 4:5 – Božinović.

Suci: Hasić i Blažin.

KREŠIMIR KETA BANDIĆ: Čolak, Medić, Sesar, Peko, Pehar, Božić, Vlaho, Ivanković, Božinović, Ćorluka.

JUICY MARASKA: Jozić, Turk, Čeh, Jelovčić, Jurić, Perić, Novak, Toth, Kahvedžić, Stanić, Kahlina


A kakvu je tek dramu ponudila druga utakmica polufinala 50. Kutije... I prije početka šok za Juicy Marasku. Zbog bolesti su ostali bez svog iskusnog voditelja Kujtima Morine te je na klupu morao njegov mlađi brat Korab, inače menadžer momčadi. Težak hendikep, ali što je tu je, pogotovo jer ni suparnici nisu bili u sastavu kakav se očekivao. Još jedni miljenici publike, hercegovačka družina Krešimir Keta Bandić, opet je bila bez svog nominalno prvog vratara, vrhunskog srpskog čuvara mreže Miodraga Aksentijevića, koji je najavljen u momčadi. No to i nije trebao biti tako težak udarac, budući da je Marko Čolak u posljednjim kolima odrađivao dobar posao na vratima.

Juicy Maraska je poveo u 6. minuti, zabio je Franco Jelovčić, ali već u 8. izjednačio je jedini ''stranac'' u Ketinim hercegovačkim redovima, Dalmatinac Josip Božinović. Krasno je okrenuo Žigu Čeha, koji je tražio prekršaj koji nije dobio, pa preciznim udarcem svladao 49-godišnjeg Marija Jozića. Juicy je potom pojačao ritam, redale su se šanse pred vratima Čolaka. Zaiskrilo je pet minuta prije kraja prvog dijela, zbog žestokih prigovora sudac Adin Hasić isključio je jednog predstavnika Ketina ''stručnog stožera'', ali su suparnici odmah ugasili vatru, vrativši loptu bijelima. U 17. je Tihomir Novak tukao majstorski, pogodio gredu, a malo je nedostajalo da lopta pređe gol-crtu. a kad nije JM, pogodio je u sljedećoj minuti KKB. Lošu reakciju obrane nakon kornera iskoristio je Ivan Ivanković za odlazak na poluvrijeme s 2:1.

image

Na tribinama je bio i suprug bivše predsjednice RH, Jakov Kitarović

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

U 22. je Novak izvana odapeo kao iz praćke i izjednačio, uslijedili su pokušaji Tea Turka i Jelovčića pa Turk nije zatvorio drugu vratnicu nakon Novakova udarca... I onda čudesni gol, Božinovićev projektil u 27. minuti, lopta se od vratnice zabila u mrežu, pa u sljedećoj minuti opet Božinović za svoj hat-trick, ovoga puta uz pomoć bloka za odlazak na 4:2. U 30. je je mat propustio Vice Božić pogodivši vratnicu, osam minuta prije kraja Juicyju je na dvije minute isključen Josip Jurić, a pet i pol minuta prije kraja sudac Mario Blažin pokazao je na sedam metara nakon starta Ivankovića (vjerojatno zbog igranja rukom) i izazvao bijes publike. Opet su na parket letjeli kartonski nosači za pivo, kao i na Štefanje...

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Višeminutni prekid nakon kojeg je uslijedio novi zbog mokrog parketa pa se sušenja prihvatio sudac Hasić. Jelovčić je ostao hladan kao Maraskin pelinkovac, izdržao zaglušujući koncert zvižduka s tribina i pogodio za 3:4. Dvije i pol minute do isteka 40. golman-igrač postao je Novak, 64 sekunde prije kraja Božinović nije pogodio prazan gol sa svoje polovice već je naciljao okvir vrata i onda je 11 sekundi kasnije Jelovčić udarcem izvana probio Čolaka. Nije tu bio kraj, Božinović se devet sekundi prije kraja oslobodio za udarac, Luka Perić pravovremeno blokirao... Zabili su crni za 5:4, odnosno bijeli su pogodili svoju mrežu, ali lopta je prešla crtu valjda nekoliko desetinki nakon sirene...

image

Ključna obrana vratara 'Kete'

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Drama je odlučena u raspucavanju, u šestoj seriji. Obranio je Čolak udarac Čehu, Jozić Božinoviću nije uspio i na tribinama je počelo ludo slavlje.

- Igramo za našeg prijatelja svim srcem i dajemo sve. Išli smo korak po korak, vjerovali da ćemo uspjeti. U finalu nismo favoriti, ali nismo bili ni u polufinalu, igra se jedna utakmica. Podrška zagrebačke publike možda je i najbitnija u ovoj cijeloj priči - kaže Čolak, koji je u šestoj seriji raspucavanja obranio ključni sedmerac Žigi Čehu i odveo svoju momčad u finale.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

- Ne pamtim ovakvu utakmicu, publika je bila na našoj strani, nosila nas je. Nikad u raspucavanju nisam bio tako smiren. Prošli smo pomalo iznenađujuće, ali u finalu se nadam novom iznenađenju, jer su naši suparnici favoriti. Vjerujem da možemo do uspjeha našem Keti u čast - poručio je još jedan od junaka Božinović.

Za Čulju i Ketu, za Petrinju, za naslov na polustoljetnoj Kutiji. Bit će u srijedu u "dvojci" novi spektakl...

Linker
08. svibanj 2024 17:52