Marc Brys

 JBO/PANORAMIC/PROFIMEDIA Jbo/panoramic/profimedia
HLADNI ODNOSI U SAVEZU

Drama na okupljanju reprezentacije, momčad bez opreme, legenda radi probleme: ‘Ovo je nečuveno‘

U ponedjeljak se nije pojavio autobus koji je trebao voditi igrače u trening centar
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2024. 21:04

Kad je belgijski strateg Marc Brys postao izbornik Kameruna, sigurno nije očekivao da će imati masu konflikata s predsjednikom, legendarnim nogometašem Samuelom Eto‘om. Ipak, prolazi kroz dosta tešku situaciju i pitanje je koliko će izdržati. Ono što mu je predstavilo problem jest da je Ministarstvo sporta odlučilo da bude trener, a ne Savez što je zasmetalo Eto‘u i odnosi su vrlo hladni, a sve je kulminiralo proteklog vikenda.

Naime, reprezentaciju Kameruna očekuju dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Zelenortskih otoka i Angole, a nastala je drama na okupljanju reprezentacije u Hiltonu u Yaoundéu.

Jedan od članova stožera Martin Ndtoungou Mpile nije imao rezerviranu hotelsku sobu, a kaotična situacija zahvatila je i ostatak momčadi. U ponedjeljak se nije pojavio autobus koji je trebao voditi igrače u trening centar jer je sam Eto‘o zamolio vozača da se ne pojavi, prema Gazzetti.

Također, da bi situacija bila još gora, cijela momčad uskraćena je za opremu te su morali sve sami kupovati u dućanima, na što je Brys poludio:

- Nemamo lopte, nemamo opremu. Mislite li da mi ide dobro? Ne ide. Ovako je već dva dana, nečuveno! U ovom sam poslu 26 godina i nikad to nisam vidio - kazao je za lokalni radio.

Linker
02. rujan 2024 11:00