Nicolo Zaniolo

 Andreas Solaro/Afp
ŽESTOKA OSVETA

Drama Romine zvijezde: Huligani ga ganjali po autocesti, prijete mu smrću, sinoć ga čuvala policija

"Gubi se iz našeg kluba", vikali su mu najžešći ultrasi "giallorossa" ispred kuće
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2023. 12:20

Nicolò Zaniolo, 23-godišnji nogometaš Rome koji je prije nekoliko dana zatražio transfer iz Rome, proživljava najteže trenutke svoje karijere. Radikalni navijači "vučice" otvoreno mu prijete smrću i maltretiraju ga nakon što je Zaniolo odbio igrati protiv Spezije te svim silama pokušavao isforsirati transfer u Milan.

Talijanski mediji objavili su da se najozbiljniji incident dogodio u nedjelju, nakon što je Roma poražena u Napulju (1-2), a Zaniola nije bilo ni u kadru. Dio Rominih ultrasa prepoznao ga je dok se vozio automobilom u kvartu Casal Palocco, nakon čega je počela gotovo filmska potjera. Huligani su ga slijedili i vrijeđati, a nakon toga su se, prema pisanju Calciomercata, okupili pred Zaniolovom kućom, uz povike: "Izgubili smo zbog tebe, gubi se iz našeg kluba".

Zaniolo je nakon toga pozvao policiju, a kad je došla patrola, huligani su se razbježali. Poruke Zaniolu vješaju se i po nadvožnjacima u gradu. Na jednoj od njih stoji "Zaniolo - izdajnik i govno bez časti", a na drugoj "Ne trebaju nam nečasni ljudi, kukavice i profiteti". Talijanski portal piše da je situaciju najteže podnio njegov otac, dok su ga majka i sestra branile na društvenim mrežama.

"Riječi su suvišne. Samo ti nanose bol", objavila je njegova sestra Benedetta na Instagramu.

Trener José Mourinho je prije nekoliko dana izjavio da Zaniolo "nažalost ostaje u klubu", čime je samo dolijao ulje na vatru netrpeljivosti prema igraču. Posljednje informacije iz kluba govore da ga se pokušavaju riješiti u finišu prijelaznog roka. Direktor Tiago Pinto potvrdio je da je Roma već bila prihvatila ponudu Bournemoutha od 35 milijuna eura, no Zaniolo je odbio taj transfer jer silno želi otići u Milan. Problem je što "rossoneri" nude 10-ak milijuna eura manje nego Bournemouth, a Romi je to premalo.

Linker
25. travanj 2024 11:38