PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/PROFIMEDIA
INTERVENIRALA POLICIJA

Drama u Lisabonu: Povremeni Vatreni propustio postati junak, bijesni navijači pokušali doći do igrača

‘Neka ti navijači ostanu kod svojih kuća i neka se vrate na kraju sezone kada Benfica osvoji naslov‘
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 09. prosinac 2023. 11:53

U petak je Benfica treću utakmicu u nizu ostala bez pobjede. Nakon remija s Interom u Ligi prvaka te Moreirenseom u prvenstvu, portugalski velikan ostao je kratkih rukava protiv Farensea. U festivalu promašaja Benfica je odigrala mršavih 1:1. Ovim rezultatom omogućili su Sportingu da se eventualnom pobjedom dodatno odvoji na tablici.

Prvo poluvrijeme prošlo je u potpunoj dominaciji Benfice. Prilike su se nizale jedna za drugom, ali izostajala je realizacija pa se na predah otišlo s 0:0.

Odmah na početku nastavka uslijedio je hladan tuš za domaćine. U rijetkom dolasku Farensea naprijed, Claudio Falcao se našao na pravom mjestu i doveo goste u vodstvo. Očekivano, Benfica je tada još više bacila sve karte u napad.

Na golu gostiju briljirao je Ricardo Velho koji je imao čak 13 obrana. Ipak, ni on nije ništa mogao kod gola Rafe Silve u 71. minuti. No, Benfici nije bio dovoljan bod te su nastavili s opsadom gola Farensea.

Naš Petar Musa ušao je u 64. minuti, a u šestoj minuti nadoknade propustio je ogromnu priliku za pobjedu. Hrvatski reprezentativac je lijepo primio loptu na desetak metara od gola, ali je njegov udarac otišao preko gola. Propustio je tako Musa priliku postati junak svoje momčadi.

>>> PROMAŠAJ PETRA MUSE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Portugalski list A Bola, Musi je za sinoćnju predstavu dao ocjenu 4 (od mogućih 10) te ga nisu pretjerano nahvalili. U objašnjenju ocjene navode kako je Musa donio dodatnu dimenziju igri Benfice, ali kako je ponovno previše promašivao što je nedopustivo za napadača.

Revoltirani navijači nisu bili zadovoljni još jednim kiksom pa su nakon utakmice pokušali upasti na parking gdje su automobili igrača. No, pravovremenom policijskom intervencijom spriječen je veći incident.

Na proteste navijača se osvrnuo i strateg Benfice Roger Schmidt. On je s dozom ironije poručio svojim navijačima da “Ostanu kod svojih kuća i da se vrate na kraju sezone kada Benfica osvoji naslov.”

Benfici sada slijedi odlučujuća utakmica Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga gdje moraju slaviti s dva gola razlike ukoliko se žele dokopati trećeg mjesta i Europske lige. Nakon toga im slijedi još nezgodno gostovanje kod Brage. Sve u svemu, nekoliko zanimljivih dana je pred Musom i njegovom ekipom.

Linker
01. svibanj 2024 02:19