Igrači Olmissuma

 JAKOV PRKIĆ/Cropix
NADOMAK SENZACIJE

Drama u Španjolskoj, Olmissum vodio 2:0 protiv prvaka Europe, gol u rašlje preokrenuo utakmicu

Iako je imao vodstvo od dva gola prednosti, Olmissum je kapitulirao protiv Palme Futsal
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 29. studeni 2023. 22:24

Olmissum - Palma Futsal 3:5

Palma de Mallorca, Palau Municipal d‘Esports de Son Moix. Gledatelja 2.700. Suci Miguel Castilho (Portugal), David Gröndal Nissen (Danska). Treći sudac: Dejan Veselič (Slovenija). Delegat: Massimo Nanni (San Marino).

STRIJELCI: 1:0 - Kustura (10), 1:1 - Sekulić (11), 2:1 - Rivillos (12), 2:2 - Oledghobad (21), 2:3 - Gordillo (23), 2:4 - Oledghobad (29), 3:4 - Bukovec (31), 3:5 - Gordillo (35).

OLMISSUM: Rozga - Kustura, Bukovec, Vanha, Sekulić - Čizmić, Hrstić, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Vuković, Sirovica. Trener: Frane Despotović.

PALMA FUTSAL: Luan Muller - Chaguniha, Rivillos, Fabinho, Romulo - Carlos Bardon, Vilan Lourenco, Cleber, Oledghobad, Bruno Gomes, Gordillo, Dos Santon, Aghapour. Trener: Antonio Vadillo.

ŽUTI KARTONI: Kolobarić (31), Hrstič (37).

IGRAČ UTAKMICE: Jesus Gordillo.


Lijepo je izgledalo semafor na polovici prvog dijela, Olmissum je imao senzacionalnih 2:0 i to posve zasluženo jer se nisu prepašili suparnika, aktualnog prvaka Europe, ali na kraju su domaćini turnira ipak došli do pobjede.

Frane Despotović u najavi čitavog turnira naglasio da bi po prognozama njegova momčad trebala osvojiti tri boda u konkurenciji prvaka Europe, Poljske i Ukrajine. Pretpostavljalo se da bi to trebalo biti protiv Poljaka koji su prošli zagrebačke kvalifikacije najviše zahvaljujući neshvatljivom ulasku u međusobni ogled Futsal Dinama koji je nakon 100 sekundi bio u minusu od četiri gola, na poluvremenu je gubio 3:8 da bi ih centimetri dijelili od izjednačenja u samoj završnici.

A da ti Poljaci nisu nimalo bezazleni pokazali su jučer u prvoj utakmici skupine D Elitne runde, svladavši HIT Kijev 6:5 i to nakon što su gubili 4:1 do dvije i pol minute prije kraja. Podsjetimo ti isti Ukrajinci su nedavno slavili u Omišu protiv Olmissuma.

Protiv branitelja naslova Omišani nisu krenuli defenzivno, nego su nadigravanjem željeli pokazati da imaju što reći. I to se isplatilo, u otvorenoj borbi bilo je puno udaraca na obje strane, a hrvatski doprvak prvi je pogodio. Strijelac je bio kapetan Kustura, koji je nakon odbijanca svladao Luana Mullera. Vratar Palme inače voli igrati u polju i često je van svog šesterca, a ništa nije mogad 83 sekundi kasnije kada je Antonio Sekulić pokazao zašto je jedan od najboljih pivota u Europi, s čovjekom na leđima okrenuo se i sa šest metara zabio za senzacionalnih 2:0 za Olmissum. Nagnalo je to trenera Španjolaca na minutu odmora.

Palma je ubrzo uspjela smanjiti prednost Omišana, strijelac je bio Mario Rivillos nakon brzo izvedenog slobodnog udarca pogodio je s devet metara. Bio je to četvrti prekršaj hrvatskog doprvaka i jasno je bilo da moraju smanjiti dozu agresivnosti, iskoristili su to igrači Palme pa su pritisnuli, ali ih je Rozga u nekoliko navrata uspješno neutralizirao, a Cleberov pokušaj završio je na gredi. Nisu ni Omišani ostali dužni, no na odmor se otišlo s 2:1 za Olmissum.

Početak nastavka pripao je hrvatskom doprvaku, Luan Muller imao je dvije odlične intervencije, a iz prvog napada prvak Europe je izjednačio, a ubrzo i poveo. Gordillo je savršeno pogodio u rašlje. Nakon toga Omišani nisu klonuli, naprotiv Luan Muller imao je dosta posla, a onda je sjajni Iranac Oledghobad u solo prodoru povisio vodstvo Palme na dva razlike. Ni nakon toga Despotovićeva momčad nije posustala, na sličan način su stigli do smanjenja prednosti, sve je napravio Slovenac Jeremy Bukovec. Hrstić je imao izjednačenje na nozi, sjajno je obranio Muller, a na dva razlike povisio je Gordillo iz kontre.

Linker
03. svibanj 2024 12:26