DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
TEŠKE OPTUŽBE

Dramatični prizori u Španjolskoj: Policija stigla po nogometaša Valencije, odveli ga pred suca

Nogometaš Rafa Mir i njegov prijatelj prebačeni su iz vojarne Patraix na sud Llíria
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2024. 12:48

Nogometaš Valencije Rafa Mir u ponedjeljak je izveden pred suca nakon što je dva dana proveo u pritvoru. Španjolac je ranije optužen za seksualni napad na 25-godišnjakinju, a za isti zločin tereti se i jedan od njegovih prijatelja koji je napao 21-godišnjakinju.

Dvojac je u jutarnjim satima prebačen iz vojarne Patraix na sud Llíria gdje će se odlučivati o njihovim sudbinama. Prvo je vojarnu u vozilu zatamnjenih stakala napustio nogometašev kolega u zločinu, a za njim je u sivom kamufliranom automobilu otišao i Mir.

Već u 9.00 sati ujutro na sud je stigao i odvjetnik Jaime Campaner koji će zastupati nogometaša. Iako je ranije izjavio kako nije dobro poznavao čitav slučaj, ovog puta je ustvrdio kako je odnos nogometaša i djevojke ‘bio sporazuman‘.

Podsjećamo, Rafa Mir uhićen je u ponedjeljak u blizini Valencije, a nakon toga je i optužen kako je počinio seksualni napad u vlastitom domu u ranim jutarnjim satima s nedjelje na ponedjeljak. Dan kasnije uhićen je i prijatelj igrača Valencije zbog još jednog navodnog seksualnog napada koji je prijavila druga žena koja se također nalazila u nogometaševoj kući u vrijeme incidenta. Osim spomenutog, prijatelj je optužen da je udario jednu od dvije djevojke.

image
JOSE MIGUEL FERNANDEZ Nurphoto Via Afp

Čitava priča navodno se dogodila prošle subote u jednom noćnom klubu gdje se ‘četvorka‘ upoznala, a kasnije i zaputila prema vili u kojoj su se potom dogodili spomenuti zločini.

Već idućeg jutra, agenti lokalne policije i privatnog osiguranja pojavili su se u Mirovom domu nakon dojave susjeda koji je čuo viku i svađu. Neki izvještaji upućuju na to da je vidio dvije polugole i dezorijentirane djevojke u blizini igračeve kuće.

Na temelju opisa događaja i usklađenosti izvješća o ozljedama, Civilna garda je u ponedjeljak uhitila dvojicu optuženih, a sada će sudac nakon uzimanja izjava odlučiti što će učiniti s Rafom Mirom i njegovim prijateljem.

Linker
05. rujan 2024 11:20