EMRAH YORULMAZ Anadolu Agency Via Afp
EUROPSKI NOGOMET

Duje Čop i Ivan Božić zabijali za slavlje Celja protiv Olimpije, Vida i Bešiktaš poraženu u derbiju

Oba gola za ljubljanski sastav postigli su također hrvatski igrači, Ivan Prtajin i Marin Pilj
Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2022. 20:25

U posljednjoj utakmici 27. kola slovenskog nogometnog prvenstva Celje je u gostima svladalo Olimpiju 4-2, a ovim dvobojem su dominirali hrvatski nogometaši.

Naime, dva od četiri gostujuća pogotka postigli su Hrvati. Ivan Božić, nekadašnji igrač Dinama i Lokomotive, zabio je u 52. minuti za 3-1 Celja, dok je u 67. jedanaesterac za 4-1 realizirao Duje Čop, koji je trenutačno u Celju na posudbi iz Dinama.

Oba gola za ljubljanski sastav postigli su također hrvatski igrači. Prvi gol za Olimpiju je dao Ivan Prtajin, nekadašnji igrač Hajduka, a drugi Marin Pilj, donedavni član Osijeka.

Na ljestvici slovenskog prvenstva vodi Maribor s 50 bodova. Prate ga Koper s 47 i Olimpija s 45 bodova. Unatoč pobjedi Celje je ostalo na sedmom mjestu i ima 32 boda.

Galatasarayju derbi, Vida igrao za Bešiktaš

U 29. kolu turskog prvenstva, velikom tamošnjem nogometnom derbiju, Galatasaray je kao domaćin pobijedio Bešiktaš 2-1.

Junak pobjede Galatasarayja bio je 23-godišnji Akturkoglu koji je zabio oba pogotka za pobjednički sastav. Poentirao je u 22. i 32. minuti, a u oba slučaja je asistent bio Mostafa Mohamed.

Golom Yilmaza u 85. minuti Bešiktaš je smanjio, ali gosti više od toga nisu uspjeli napraviti.

Cijelu utakmicu za Bešiktaš je odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Vida. U prvom poluvremenu, kod 1-0 za Galatasaray, našao se u dobroj prilici, ali nije uspio izjednačiti. Isto tako, u nastavku je, kod 2-0 za domaćina, sa same vratarske linije spasio svoju momčad od novog primljenog gola.

Uvjerljivo najbolja momčad turskog prvenstva je Trabzonspor koji ima 70 bodova, odnosno petnaest više od Konyaspora. Osmi Bešiktaš ima 45, dok je Galatasaray na 11. mjestu i ima 38 bodova.

Linker
26. travanj 2024 12:54