Denis Šelikov

 Genya Savilov/afp/profimedia
NEVIĐEN POTHVAT

Dva mjeseca pripremao bijeg iz Ukrajine i ilegalno prešao granicu pa odbrusio: ‘Tko ste vi, tužitelj?

Sport Express je kontaktirao Šelikova kako bi potvrdio ili demantirao ovu vijest, no on je odbio razgovarati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. rujan 2024. 11:37

Život piše čudne priče, a život u ratnim okolnostima ponekad motivira ljude na još čudnije poteze. No, svatko u konačnici vjerojatno zna što je najbolje za njega. To vrijedi i za Denisa Šelikova, bivšeg člana mladih ukrajinskih nogometnih reprezentacija, koji se odlučio na nesvakidašnji pothvat.

Naime, kako tvrdi ukrajinski Sport Express, ovaj 35-godišnji vratar preplivao je rijeku Tisu kako bi se priključio bjeloruskom klubu Slavia Mozir.

On je navodno dva mjeseca pažljivo pripremao svoj bijeg iz Ukrajine, odlazeći na rijeku kako bi trenirao plivanje s perajama. U konačnici je ilegalno prešao granicu.

Sport Express je kontaktirao Šelikova kako bi potvrdio ili demantirao ovu vijest, no on je odbio razgovarati s novinarima.

- Tko ste vi, tužitelj, da me pitate takva pitanja? Pitajte graničnu kontrolu. Da me niste pitali takva pitanja, shvaćate li? Vi ste nitko da bi me pitali takva pitanja - oštro je odgovorio Šelikov kojem su Ukrajinci zamjerili bijeg u zemlju koja otvoreno podržava Rusiju u agresiji na Ukrajinu.

Inače, Slavia Mozir je Denisa Šelikova službeno predstavila kao svog novog člana. Posljednji klub u Ukrajini bio mu je Viktoria iz Sumija, a branio je i za Dnjipro.

Linker
12. rujan 2024 12:44