Edin Džeko
 FRANCK FIFE Afp
KONAČNO - SLAVLJE!

Džeko je promašivao, ali Bosna je pobijedila nakon 701 dana. Sada je čeka susret odluke

Nije bilo gotovo 10 igrača u sastavu Ivajla Peteva, ali Zmajevi su uspjeli nadigrati Kazahstan.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. listopad 2021. 17:18

Čak 701 dan Bosna i Hercegovina je čekala na pobjedu u natjecateljskoj utakmici. Od 18. studenoga 2019. kada su svladali Lihtenštajn u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. reprezentacija susjedne države nanizala 11 dvoboja u raznim natjecanjima bez pobjede. Danas su prekinuli taj niz svladavši Kazahstan (2:0) u gostima i tako ostali u utrci za drugo mjesto i dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar sljedeće godine. Junak pobjede bio je dvostruki strijelac Smail Prevljak.

Velike probleme imao je Ivajlo Petev uoči odlaska u Astanu, redom je ostajao bez niza prvotimaca. Otpali su neki izuzetno važni igrači poput Miralema Pjanića, Rade Krunića i Siniše Saničanina, svi zbog ozljeda, naknadno je su iz istog razloga otpali Mario Vrančić, Stjepan Lončar i Mateo Sušić.

Uputio je bugarski trener naknadne pozive međutim pred polazak uslijedio je šok. Šetorica igrača nisu dobile vize. Dario Đumić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dennis Hadžikadunić su i definitivno otpali, dok su se Jusuf Gazibegović i Adi Nalić naknadno priključili reprezentaciji.

I tako skrpani danas su BH reprezentativci odigrali vrlo dobru utakmicu, većinu vremena kontrolirali su zbivanja protiv suparnika koji im je prije mjesec dana oteo pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Da su bili precizniji mogli su ostvariti i puno uvjerljiviju pobjedu. No, Edin Džeko nije imao svoj dan, promašio je nekoliko prigoda koje inače zabija bez problema. Smail Prevljak, napadač Eupena je zato bio raspoložen i s dva pogotka donio pobjedu BiH koju u utorak čeka možda i krucijalni ogled protiv Ukrajine u Lvivu. Amer Gojak odigrao je cijeli dvoboj za goste, a Cipetić, Jovičić i Menalo odgledali su dvoboj s klupe.

Linker
27. srpanj 2024 02:54