DAVOR PONGRACIC Cropix
MODRA RAPSODIJA

E kada bi tako moglo i u utorak: Dinamo Ludogorecu utrpao sedam komada, za finale igra protiv Reala!

Napadač Lenny Ilečić je briljirao, u prvih pola sata zabio je tri, pa još jednog do kraja...
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 21:33

Dinamo je razmontirao Ludogorec i uvjerljivom pobjedom 7:0 stigao do odlučujućeg susreta s madridskim Realom, u kojem će u subotu, s početkom u 16.30 sati, igrati za plasman u finale 19. memorijalnog turnira Mladen Ramljak.

Očajna obrana

Za razliku od dvoboja protiv Rapida iz Beča, modra mladost bila je puno učinkovitija u završnicama akcija, što je u konačnici i otvorilo put prema lakoj pobjedi nad nedoraslim suparnikom iz Bugarske. Bilo je samo pitanje koliko će lopti završiti u mreži Ludogoreca, koji nakon dva kola nema niti jedan osvojeni bod...

Napadač Lenny Ilečić bio je nerješiva enigma za bugarsku obranu uz tri pogotka u prvih pola sata. Ilečić se prvi put upisao u strijelce kada je udarcem s desetak metara naciljao desni donji kut nakon vrhunskog ubacivanja Vrbančića. Potom je iskoristio poklon očajne bugarske obrane, a potom je napadač modre družine poentirao i s 11 metara u 30. minuti.

Malo kasnije, prije odlaska na predah, bivši igrač Sesveta Fran Topić pogodio je mrežu vratara Habila udarcem s vrha šesnaesterca. Mogao je u završnici prvog poluvremena poentirati i Brkljača, ali i četiri postignuta pogotka bila su sasvim dovoljna za zadovoljstvo navijača Dinama, koji su u popriličnom broju popunili tribine igrališta, koje je ime dobilo po legendi Dinama i hrvatskog nogometa Zlatka Cice Kranjčara.

Modra raspodija

Briljantni Ilečić nastavio je rešetati mrežu Ludogoreca i u nastavku. Krilni napadač Modrih već u 43. minuti izmaknuo je pažnji bugarskih stopera i smireno naciljao lijevi donji kut, čime je izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca. Krdžalić je također dočekao svoj trenutak, a frustrirani vratar gostiju samo je nemoćno širio ruke nakon šestog primljenog pogotka. Za kraj u rapsodiji modre mladosti stigao je i pogodak Geca...

------------------------------------------------------------------------

Dinamo - Ludogorec 7:0

ZAGREB Igralište Zlatko Cico Kranjčar. Gledatelja 400. Sudac: Karlo Barač (Zagreb). STRIJELCI: 1:0 - Ilečić (10), 2:0 - Ilečić (17), 3:0 - Ilečić (30-11m), 4:0 - Topić (33), 5:0 - Ilečić (43), 6:0 - Krdžalić (48), 7:0 - Gec (68).

DINAMO: Klarin, Gubijan, Katinić, Brkljača. Lukanić, Vrbančić, Čaić, Katalinić Ilečić, Topić, Vuko (još su igrali Cvetko, Rukavina, Čuljak, Krdžalić, Ruškovački, Leko, Gec, Tonon). TRENER: Ivan Senzen.

LUDOGOREC: Habil, Salimi, Martinez, Petrov, Jordanov, K. Ivanov, Kirev, Georgiev, Karavanov, D. Ivanov, J. Ivanov (još su igrali: Stojanov, Nikolov, Mahmed, Georgiev, Cvetkov, Todorov, Valčev). TRENER: Zahari Sirakov.

Linker
24. travanj 2024 11:03