Damir Krajač/Cropix
U MENADŽERSKOJ ULOZI

Eduardo da Silva pokušao dovesti Alena Halilovića u redove nogometnog giganta!? Evo što se dogodilo...

‘Mislili smo da je to dobra prilika i za njega da se vrati nogometu, ovdje bi sigurno igrao...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. studeni 2020. 15:01

Zanimljiva je vijest stigla u subotu iz Brazila. Naime, na jednom od 'fan profila' kluba Vasco da Gama objavljena je informacija da je taj ugledni i popularni brazilski klub zadnjih dana pregovarao s Alenom Halilovićem te da su pregovori propali, jer je bivši igrač Barcelone i Milana, kako su ga predstavili, imao prevelike zahtjeve.

Naravno, zvučalo je sve skupa neobično, rijetko igrači iz Europe odlaze u najbolje brazilske klubove, međutim sve je ipak dobilo smisao ako je točno da iza čitave priče stoji i - Eduardo da Silva. Naime, bivši hrvatski reprezentativac je u Brazilu i tamo je, čini se, krenuo i u menadžerske vode, a dodatna je zanimljivost što mu je partner Leandro Vitoria. Ne zvuči poznato? Široj javnosti ne, ali to je onaj dečko koji je zajedno s Eduardom svojevremeno stigao iz Brazila u Dinamo i koji je tada slovio za većeg talenta od Dudua.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

No, Eduardo je ostao u Zagrebu, postao igračina, Leandro se nije previše naigrao, vratio se kući i krenuo u sasvim drugom smjeru. Putovi su im se potpuno razišli, ali ako je suditi po ovim informacijama, sad su im se ponovno spojili u Brazilu.


- Istina je, Eduardo i ja smo predstavili Haliloviću Vascovu želju, ali nije došlo do dogovora. Mislili smo da je to dobra prilika i za njega da se vrati nogometu, ovdje bi sigurno igrao, ali se zahvalio i rekao da ima drugu ponudu iz Europe - kazao nam je Leandro Vitoria dodavši da su on i Dudu zajedno osnovali agenciju Da Silva & Vitoria Soccer.

Je li Eduardo odlučio definitivno zagrizao u menadžerski kruh ili je ovo samo jedan izlet, pomoć prijatelju Leandru, je li Halilović bio uistinu ozbiljna opcija brazilskom klubu ili samo ideja? Nije se dogodilo, ali je svakako zanimljiva anegdota iz nogometnog svijeta.

Linker
18. veljača 2024 04:16