Eduardo da Silva
 Reuters / Marcelo del Pozo Livepic
KOJA SU TO DRUGA VELIKA IMENA?

EDUARDU ZABRANJEN TRANSFER U SLAVNI KLUB NA DRUGOJ STRANI SVIJETA Objašnjenje je apsurdno: Ne smije u australsku ligu jer - 'nije dovoljno dobar!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2016. 14:37

Australski klub Sydney Wanderers bio je blizu transfera hrvatskog nogometaša Eduarda Da Silve, ali sve se izjalovilo u nenadanom preokretu, pišu australski mediji.

Naime, čelništvo lige nije odobrilo transfer jer strani igrači koji dolaze u Australiju moraju biti igrači 'top profila', a Eduardo to, prema njihovom mišljenju, nije.

Trener Sydneya Tony Popovic je bijesan na odluku jer se nadao dobiti igrača s pregršt iskustva na visokoj razini, a u čudu su ostali i tamošnji novinari.

- Iako je zabio 12 pogodaka u 19 utakmica za Šahtar, nastupio na Europskom i Svjetskom prvenstvu te bio zvijezda Arsenala do stravičnog loma noge 2008. godine, Savez tvrdi da ne udovoljava kriterijima igrača gosta. Te kriterije zadovoljili su Tajlanđanin Sutee Suksomikt, Benito Carbone (s nula nastupa za Italiju), prastari Romario i Lucas Neill - pišu novinari.

Australski klubovi smiju potpisati najviše pet stranih imena koja mogu doći bez posebnih kriterija, a za svakog sljedećeg se primjenjuje ovo, pomalo čudno, pravilo. Sydney ih ima ravno pet i ako Popovic želi pod svaku cijenu potpisati s Eduardom, morat će otpustiti nekoga od već prisutnih stranaca.

Linker
18. svibanj 2024 11:21