BEN HOSKINS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ben Hoskins/shutterstock Editorial/profimedia
ŽIVAHAN ISTUP

Engleska u šoku, poznati trener ‘rigao vatru‘ nakon poraza: ‘Moj igrač je idiot, kakav je to muškarac?‘

Bivši igrač Manchester Cityja obrušio se na napadača, a pritom nije birao riječi
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2023. 16:01

Da nakon utakmice pričam o tome što smo zaslužili i kako smo se držali plana? - jednom prilikom retorički je upitao Željko Sopić, vjerojatno aludirajući na to da nije ljubitelj klišejskih i "uniformiranih" trenerskih komentara. Govor "bez fasade" u pravilu je malo žešći, slikovitiji i privlačniji publici, zato je spomenuti stručnjak Rijeke medijski atraktivan tip, no ono što je viđeno u Engleskoj, možda je ipak malo previše.

Joey Barton, poznato lice premierligaških travnjaka (igrao za Man. City, Newcastle, Burnley...), a danas trener Bristol Roversa, rigao je vatru na konferenciji za novinare nakon što je njegova momčad poražena od Peterborough Uniteda u 10. kolu Ligue One. Bivši veznjak mogao je "prožvakati" prvi gol u mreži Matthewa Coxa, ali strogo je zamjerio drugi zgoditak.

Barton se u obraćanju novinarima obrušio na Lukea Thomasa, krilnog napadača kojeg smatra glavnim krivem za drugi primljeni pogodak, a pritom nije birao riječi.

- Gol za 0:1 primili smo zbog odbijenog udarca koji je prošao kroz gomilu igrača, naš vratar nije imao šanse. A drugi? Pripisujem ga jednom idiotskom mladiću, ne mogu ga čak ni nazvati muškarcem. Kompromitirao je momčad svojim lošim standardima ponašanja i našli smo se u gubitku od 0:2, a to je za nas nedostižno - grmio je Barton, piše The Telegraph.

Da bi stvar po 24-godišnjeg Thomasa bila lošija, ozlijedio se u 49. minuti i napustio travnjak, a iako je njegova momčad dominirala u drugom dijelu, mreža Peterborougha ostala je netaknuta.

Treći rank engleskog nogometa predvodi Portsmouth s 22 boda, Peterborough je stigao na peto mjesto (17), a Joey Barton i njegovi Roversi nalaze se na 14. poziciji Ligue One s 12 bodova. Čini se da to doživljavaju kao težak udarac...

Linker
19. svibanj 2024 10:40