PAUL ELLIS Afp
Rezultati istrage

Engleski nogometaš umro nakon pijančevanja i teškog pada po stepenicama

Whittingham je pio u društvu ženinog brata i prijatelja, a u pripitom se stanju strovalio i pao
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2021. 10:26

Peter Whittingham, bivši engleski nogometaš, nekadašnji igrač Aston Ville i Cardiffa, preminuo je 19. ožujka prošle godine u dobi od 35 godina.

Kasnije je pokrenuta istraga o pravom uzroku njegove smrti, a ona je sada dovršena.

Whittingham je 7. ožujka u pubu Park Hotela pretrpio tešku ozljedu ozljedu glave nakon pada u pijanom stanju. Od pada se nalazio u besvijesnom stanju i preminuo je 11 dana kasnije.

Whittingham je pio u društvu ženinog brata i prijatelja, a u pripitom se stanju strovalio niz osam stepenica i teško udario glavom. Prema izjavama svjedoka Whittingham je dobar dio poslijepodneva i večeri ispijao pivo i tekilu prije nego li je došlo do tragedije.

"Rekao bih da smo svi bili pijani do večeri. A zaista se ne mogu sjetiti puno toga što se dogodilo", rekao je Robert Williams, Whittinghamov šogor.

"Ne sjećam se da sam vidio Petea kako pada. Samo se sjećam da sam ga vidio kako leži na podu", dodao je Williams.

"Tijekom igre s prijateljima i imitacije jahanja gospodin Wwhittingham je izgubio ravnotežu, te pao niz stepenice. Pad je doveo do traume glave, što je uzrok njegove slučajne smrti", zaključak je mrtvozornika Graemea Hughesa

Wwhittingham je s Cardiffom odigrao dva velika finala, FA Cupa 2008. i Carling Cupa 2012, a za klub je skupio preko 450 nastupa i postigao 98 golova prije okončanja karijere u Blackburnu 2018. godine.

Linker
25. travanj 2024 06:39