NIGEL FRENCH/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nigel French/pa Images/profimedia
POGREŠNA ODLUKA

Engleski suci ujedinjeni, Liverpool je zakinut za penal protiv Cityja: ‘Trebao je suditi, imali su sreće‘

‘To je trenutno problem u Premier ligi – suci griješe u utakmicama i ne pomažu im njihovi VAR-ovi‘
Piše: SNObjavljeno: 11. ožujak 2024. 12:40

Bivši sudac Premier lige Mark Clattenburg priznao je da je Liverpoolu trebao biti dosuđen jedanaesterac tijekom 1:1 remija protiv Manchester Cityja koji je odigran u subotu.

Liverpoolovi igrači ljutito su reagirali nakon što je Alexis Mac Allister pao u šesnaestercu Cityja u 98. minuti. Činilo se da je Jeremy Doku udario Argentinca nogom po prsima, ali je pritom dotaknuo mali dio lopte prije nego što je dohvatio veznjaka.

Glavni sudac utakmice Michael Oliver odbacio je žaljenje igrača, a sudac u VAR sobi Stuart Atwell nije poništio odluku zbog jasne i očite pogreške. Jürgen Klopp vjeruje da je Liverpool pokraden za jedanaesterac, dok je umirovljeni premierligaški sudac Mike Dean govorio o odluci u engleskim medijima.

- Mislim da je Doku dotaknuo loptu, ali nakon toga ga je zahvatio ravno u prsa. Mislim da bi to mogao biti jedanaesterac. To je golema odluka VAR-a. Mali dodir lopte, ali kasnije ga je uhvatio dohvatio - rekao je Dean za Sky Sports.

- Ne bih se iznenadio da ga je Stuart poslao na ekran. Provjera je gotova. Očito je prvo igrao loptom... Po mom mišljenju, Doku je stvarno imao sreće.

Nakon toga je i Clattenburg, koji je prošlog mjeseca imenovan savjetnikom za suce u Nottingham Forestu, dao svoje mišljenje. 48-godišnjak je ustrajan u tvrdnji da je Liverpoolu trebao biti dodijeljen udarac s točke, te je kritizirao VAR i službene osobe jer nisu uočili pogrešku.

Govoreći u svojoj kolumni u Daily Mailu, Clattenburg je rekao:

"Liverpoolu je trebao biti dosuđen jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi protiv Manchester Cityja, ali to je trenutno problem u Premier ligi – suci griješe u utakmicama i ne pomažu im njihovi VAR-ovi. ", piše u tekstu.

Linker
25. travanj 2024 13:07