Matty Cash (L) i Nuno Tavares (D)
 GLYN KIRK Afp
DEBITIRA PROTIV ANDORE?

Englez od 22 milijuna eura dobio poljsko državljanstvo, već u studenom može navući novi dres

‘Ovo je važan i ponosan dan za mene i moju obitelj‘, objavio je Cash
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. listopad 2021. 11:21

Branič Aston Ville Matty Cash mogao bi sljedećeg mjeseca upisati debi za Poljsku nakon što je i službeno dobio državljanstvo te zemlje. Cash je rođeni Englez, iz Slougha u Berkshireu, ali njegova majka je Poljakinja i po tom osnovu je dobio državljanstvo.

- Ovo je vrlo važan i ponosan dan za mene i moju obitelj - napisao je Cash na Instagramu uz dodatak:

- Moj zahtjev za dobivanje poljskog državljanstva odobrile su poljske vlasti. Sada je vrijeme za novi izazov. Dat ću sve od sebe za ovu zemlju.

Izbornik reprezentacije Poljske, Paulo Sousa, rekao je da u Cashovoj obitelji vlada veliki entuzijazam glede igranju za Poljsku.

- Igranje u reprezentaciji nije samo velika odgovornost, već i nešto dodatno, što je vrlo teško opisati riječima - kazao je Portugalac Sousa.

Cash je u ljeto 2020. potpisao petogodišnji ugovor na Villanse došavši iz Nottingham Foresta za odštetu od 15,75 milijuna eura.

Ove sezone za Villu je odigrao 10 utakmica u svim natjecanjima, zabio je svoj prvi gol za klub u pobjedi 3-0 u Premier ligi protiv Evertona prošlog mjeseca. Poljska je inače druga u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo iza Engleske i sljedećeg mjeseca igra se s Andorom u gostima 12. studenog, a potom na svom terenu 15. studenoga protiv Mađarske.

Transfermarkt cijeni Casha na čak 22 milijuna eura, ali nije igrao niti za mlađe uzraste Engleske. Kod Southgatea, kojeg engelski novinari često nazivaju "ljubitelj desnih bekova", očito Cash nije imao nikakvih šansi u konkurenciji Walkera, Tripiera, Jamesa i Alexander Arnolda, stoga je odlučio da je bolje priključiti se Lewandowskom i njegovoj reprezentaciji. Stiže Englez u Varšavu....

Linker
18. travanj 2024 05:17