Roberto Mancini okuplja igrače
 STUART FRANKLIN Afp
‘ZNAM KAKAV JE...‘

‘Englezi, budite oprezni! Oni će za tog čovjeka trčati kroz zidove, on vam može ući u glave...‘

‘Kada on priča - postanete vjernik. Osjećate se dužnim prema njemu istrčati taj dodatni metar.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2021. 22:31

Oči nogometne Europe u nedjelju će biti uperene na Wembley. Zastor na Euro spustit će Engleska i Italija, dva finalista u borbi z naslov kontinentalnog prvaka. Najava već ima podosta, a možda i najvjerniju sliku odnosa u kvaliteti i razmišljanjima između dva ljuta rivala dao je nekadašnji igrač Manchester Cityja, Micah Richards.

Ovaj je negdašnji stoper engleske reprezentacije upravo u Cityju igrao pod aktualnim talijanskim izbornikom Robertom Mancinijem. Stoga je za britanski Daily Mail poslužio kao idealan sugovornik pred finale.

Njegove opaske mogle bi biti od koristi izabranicima Garetha Southgatea kada se nađu na terenu u pokušaju da osvoje veliko natjecanje nakon 1966. godine i Svjetskog prvenstva.

image
Micah Richards kao član Manchester Cityja
JAVIER GARCIA Dppi Via Afp

- Znam kakav je. Kada dođe veliki dan kao što će biti ova nedjelja, Roberto Mancini je netko koga želite da vas vodi. On vam uđe u glavu i za njega ste spremni trčati kroz zidove od cigle - započeo je svoj tekst Richards.

- Istina je, on na terenu ima Chiellinija i Bonuccija koji taj rat vode ondje, ali upravo je Mancini taj general koji se uvijek pobrine da svaka bitka prođe dobro. To je ono što Southgate i igrači moraju shvatiti. Ja sam uvjeren da će Mancinijev govor u svlačionici prije utakmice biti glasan, jer takav je bio svaki put kada bi imali važnu utakmicu u Cityju. Vjerovao on u to ili ne, on će svojim igračima reći da je Italija u svakom segmentu bolja od Engleske - nastavio je Richards u svojoj kolumni.

Pojasnio je i odakle strast u krvi talijanskog izbornika...

- On je toliko strastven, da se vi kao igrač osjećate dužnim ne razočarati ga. Postane toliko emotivan uz rub terena da osjećate da se za njega isplati baciti na glavu i potrčati taj metar više. Mancini kao trener ima tu karizmu, kada on priča i motivira, vi postanete vjernik - napisao je Richards.

Linker
29. travanj 2024 11:47