LINDSEY PARNABY Afp
PRIPREME ZA EURO

Englezi jedva pobijedili Austrijance, Škoti dva puta vodili i ispustili pobjedu protiv Nizozemaca

Večeras su prijateljske utakmice ususret Euru odigrali Engleska i Škotska
Piše: SN, HinaObjavljeno: 02. lipanj 2021. 23:00

Engleska, prvi suparnik Hrvatske na Euru, je s minimalnih 1:0 pobijedila Austriju, dok je Škotska remizirala 2:2 protiv Nizozemske.

Bukayo Saka, Arsenalov igrač, postigao je jedini gol za pobjedu Engleza u Middlesbroughu koji su započeli u postavi: Pickford; Alexander-Arnold, Coady, Mings, Trippier; Grealish, Rice, Bellingham, Lingard, Kane, Saka.

Škoti su pak protiv Nizozemaca na neutralnom terenu Estadio Algarvea vodili s 1:o i 2:1, da bi na kraju završilo neriješeno. Jack Henrdy u 11. doveo je prvi put Škote u vodstvo, izjednačio je Memphis Depay u 17. da bi u 64. Kevin Nisbet drugi put doveo Škote u vodstvo.

Strijelac za konačnih 2:2 bio je u 89. minuti opet Depay.

Čak sedam škotskih nogometaša nije otputovalo na prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske nakon što je veznjak John Fleck bio pozitivan na koronavirus. David Marshall, Grant Hanley, John McGinn, Che Adams, Stephen O'Donnell i Nathan Patterson su ostali igrači koji su ostali u kampu jer Škoti nisu smjeli riskirati novu zarazu.

Njemačka i Danska su u Innsbrucku odigrali 1-1, a oba gola pala su u drugom poluvremenu. Nijemci su došli u prednost pogotkom veznjaka Borussije Mönchengladbach Floriana Neuhausa u 48. minuti, a remi Danskoj donio je Yussuf Poulsen (71).

Francuska je u Nici svladala Wales sa 3-0, s tim da Karim Benzema nije iskoristio penal u 27. minuti, obranio ga je vratar Ward. No, raspoložen je bio Kylian Mbappé, koji je u 34. minuti zabio za 1-0, a potom je u 48. asistirao Griezmannu za 2-0. Konačnih 3-0 postavio je Ousmane Dembélé u 79. minuti.

Linker
18. travanj 2024 18:54