Screenshot
OČITA GREŠKA

Englezi ‘luduju‘ zbog VAR tehnologije! Inače savršeno Oko sokolovo zakazalo i nije priznalo čisti gol

‘Vidio sam to više puta i iz različitih kutova i teško je prihvatiti takvu pogrešku, jer to je bio čisti gol‘
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2022. 16:02

Hawk-Eye tehnologija propisno se obrukala u Championship ligi u srazu Huddersfielda i Blackpoola. Domaćinu je uskraćen čisti pogodak za 1:1, jer je lopta nakon udarca Yute Nakayame prešla gol-liniju, ali Hawk-Eye tehnologija je u ključnom trenutku zakazala, a suci na terenu nisu to primijetili.

Liga je jutros službeno priznala pogrešku, "tehnološki kvar" uzeo je čisti pogodak Huddersfieldu.

"Primili smo službeno objašnjenje glede Hawk-Eyea, te zašto suci nisu primili signal da je lopta prešila gol-liniju. U pitanju je bilo više čimbenika zbog kojih je tehnologija zakazala."

Naravno da slijedi revizija kompletnog incidenta, jer ta je tehnologija iznimno skupa i inače savršeno funkcionira.

SITUACIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Hawk-Eye tehnologija općenito se smatra velikim uspjehom, još od svog uvođenja početkom prošlog desetljeća, iako je jednom već došlo do kvara u sustavu i to baš u prvoj utakmici Premier lige koja je odigrana nakon stanke zbog COVID-a.

Hawk-Eye nije uspio uočiti da je vratar Aston Ville Orjan Nyland uhvatio loptu koja je punim obujmom prešla preko crte u utakmici protiv Sheffield Uniteda 17. lipnja 2020. godine.

Tvrtka koja drži Hawk-Eye je u to vrijeme rekla da je u pitanju pogreška koja je uzrokovala kvar tehnologije kakav nije viđen u više od 9000 utakmica u kojima je sustav bio u funkciji.

Na žalost engleskih sudaca, vikend je donio još kontroverzi. Odbor profesionalnih sudaca poduzeo je rijedak korak sazivajući neovisno stručno tijelo koje je priznalo konkretne pogreške na štetu West Hama i Newcastlea.

West Hamu je uskraćen izjednačujući pogodak Maxwela Corneta protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu nakon što je VAR sudac Jarred Gillett savjetovao glavnog suca Andrewa Madleya da još jednom pogleda spornu situaciju.

Newcastleu je poništen autogol Tyricka Mitchella u remiju 0:0 u utakmici s Crystal Palaceom, nakon što je VAR sudac Lee Mason pozvao glavnog suca Michaela Salisburyja da pregleda sporni duel. Sudac je ostao pri svome i pogriješio.

Trener Huddersfielda Danny Schofield ostao je bijesan nakon očitog kvara tehnologije

"Vidio sam to više puta i iz različitih kutova i teško je prihvatiti takvu pogrešku, jer to je bio čisti gol", rekao je Schofield. "Vrlo je teško svaliti krivicu na suca - sve je do tehnologije i smatramo da nas je sustav iznevjerio, a ne suci. Nismo imali najbolji početak sezone, pa se osjećamo dodatno frustrirano."

Linker
19. travanj 2024 16:18