REUTERS
OPĆA HAJKA

ENGLEZI NA BRUTALAN NAČIN TJERAJU LEGENDU 'Izgledao je kao djedica koji gledaju unuke dok se igraju u dvorištu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2016. 14:05

Wayne Rooney proživljava teške dane u engleskoj nogometnoj reprezentaciji. Dobar dio sportske javnosti na Otoku smatra da je 30-godišnjoj legendi vrijeme za oproštaj, a orkestriranoj kampanji pridružio se nakon subotnje utakmice s Maltom i ugledni BBC.

"Je li došlo vrijeme da se Rooney oprosti?", otvorio je BBC novi front za odlazak kapetana nakon subotnje domaće pobjede protiv Malte (2:0).

Rooney je u viziji privremenog izbornika Garetha Southgatea dobio poziciju u veznom redu, ali ponovno nije zadovoljio zahtjevnu englesku javnost. Iako je i ovoga puta bio najbolji u oduzetim loptama, slavni je napadač bio potpuno bezopasan prema naprijed, a utakmicu je završio bez ijednog dodira s loptom u kaznenom prostoru Maltežana.

Na kraju su mu salvama zvižduka presudili navijači, a hajku su nakon utakmice nastavili uvijek kritični otočki mediji. Posebno je slikovit u opisu bio Daily Mail.

"Izgledao je kao djedica koji gledaju unuke dok se igraju u dvorištu. On za sebe voli reći da je borac, ali ako je tako, netko bi mu više trebao baciti ručnik u ring".

Rooney se unatoč svemu od reprezentacije želi oprostiti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, a to bi mu i moglo uspjeti s obzirom na odličan start Engleza u kvalifikacijskoj grupi F.

Gordi Albion je prvi s maksimalnih 6 bodova, a slijede Škotska i Slovenija sa 4, Litva s 2, te Slovačka i Malta bez bodova nakon prva dva kola.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
02. svibanj 2024 14:24