PROFIMEDIA
‘NAREDBA ZA ŠUTNJU‘

Englezi otkrili kako nogometaši varaju žene? Koriste sramotni ‘alat‘ za zastrašivanje: ‘Ovo je neprihvatljivo‘

‘Užasno je za ženu kada mora biti suočena sa zastrašujućim ponašanjem od strane nogometaš‘
Piše: SNObjavljeno: 04. travanj 2023. 06:13

Engleski ‘The Sun‘ donosi ekskluzivnu vijest u kojoj objašnjava da je sve više nogometaša počelo koristiti ‘popularni‘ NDA kako bi spriječili žene s kojima imaju izvanbračne odnose da progovore. Riječ je naime o ugovorima o povjerljivosti kojima igrači plaćajući velike svote novca pokušavaju osigurati da baš nitko ne sazna što se točno dogodilo.

Englezi također navode nedavni slučaj u kojem je jedan igrač, bivši engleski reprezentativac, ušutkao svoju ljubavnicu tako što ju je natjerao da potpiše ovu vrstu kontroverzne ‘naredbe za šutnju‘.

Nogometaš je navodno zastrašio samohranu majku na način da ju je natjerao da potpiše NDA i pritom joj za to platio oko 23.000 eura te uložio dodatnih 600 eura za odvjetnika koji joj je kasnije slao neka pisma upozorenja.

Žena je ispričala svoju stranu priče i tvrdila kako je zvijezda u jednom trenutku postala i ‘agresivna‘ kada je ona isprve odlučila odbiti takav način suradnje.

Teresa Parker, voditeljica komunikacija za Women‘s Aid, kaže:

- Užasno je za ženu kada mora biti suočena sa zastrašujućim ponašanjem od strane nogometaša, pri čemu se osjeća prisiljenom potpisati taj NDA i izbrisati fotografije i poruke. Uvredljivo je i neprihvatljivo da nogometaši koriste svoju financijsku moć i status za zakonsko zastrašivanje žena.

Nogometašu sklapanje tog dogovora ne bi bio ujedno i prvi susret sa ženom, viđali bi se i u drugim prilikama.

- Moramo se suprotstaviti kontroliranom ponašanju u vezama. Oni koriste NDA kao alat za kontrolu. Imaju neograničene resurse i koriste ih kako bi ušutkali žene da govore svoju istinu.

Linker
20. svibanj 2024 00:02