GORAN MEHKEK Cropix
NA METI SLAVNOG KLUBA

Englezi otkrivaju: Skauti Arsenala na Maksimiru pratili sjajnog Vatrenog! Ponuda bi mogla srušiti jedan rekord

Topnici su navodno spremni potrošiti oko 150 milijuna eura od čega trećina otpada na Hrvata
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2022. 11:07

Piše: Marko Crnjak

Ljetni prijelazni rok nedavno je završio, ali u Arsenalu ne žele gubiti vrijeme i uvelike se razmišlja o novim imenima. Nekoliko dana nakon što je stigla senzacionalna vijest o interesu Londončana za Lovru Majera, kojeg su prema izvorima s Otoka spremni učiniti najskuplje plaćenim Hrvatom ikada u transferu vrijednom oko 50 milijuna eura, Topnici su poduzeli početne korake. Britanski list The Mirror iznosi da su skauti Arsenala na Maksimiru ispratili ogled Hrvatske i Danske s posebnim pogledima usmjerenim ka "novom Modriću", kako ga opisuju i na Otoku.

Zlatko Dalić našem veznjaku ponudio je završne minute, a Majer ih je iskoristio da bi postao čovjek odluke sjajnim pogotkom samo minutu nakon ulaska, što su engleski mediji protumačili kao izvrsnu povratnu informaciju taboru Topnika. Obistini li se njegova selidba iz Rennesa u London za naznačenu cifru, Majer će prestići Matea Kovačića na listi najskuplje plaćenih Hrvata. Chelsea je Kovačića platio 45 milijuna eura.

Englezi pišu da Arsenal prati Majera otkad se nametnuo u Rennesu te ga opisuju kao nasljednika Eduarda Camavinge u sustavu rastuće momčadi francuskog prvenstva. Camavinga se pridružio Luki Modriću u Real Madridu ovog ljeta, a čini se da bi hrvatski reprezentativac mogao biti idući veliki transfer s Roazhon Parka.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Planovima Topnika ovdje nije kraj. Prema navodima Calciomercata, prenesenih u vodećim engleskim medijima, pripremaju preko 100 milijuna eura tešku ponudu Juventusu da bi ojačali svoje redove. Meta su Dušan Vlahović i Fabio Miretti, dvojac "Stare dame" koji Talijani unazad nekoliko mjeseci opisuju kao najbrže rastuće zvijezde Serije A.

Prema navodima s Otoka, na Emiratesu žele iskoristiti negativno ozračje koje vlada u krugovima torinskog velikana. Juventus je katastrofalno ušao u sezonu te su trenutno osma momčad prvenstva, dok u Ligi prvaka ne broje ni jedan bod nakon dvije utakmice. Sukladno lošoj formi momčadi, ni Vlahović ne postiže zamjetne rezultate. Iako je zabio pristojna četiri pogotka, treneru Massimilianu Allegriju zamjera se da ne izvlači najbolje od srpskog centarfora. U jeku uzavrele atmosfere na Alianzu, Mikel Arteta osjeti novu priliku za dovođenje 22-godišnjeg egzekutora, koji mu je "pobjegao" u siječnju ove godine, kada je umjesto Arsenala izabrao Juventus.

"Želimo najbolje igrače u ovom klubu, ali kada smo u žurbi i pod različitim pritiscima, ne možemo si takvo što priuštiti", opravdao je tada španjolski stručnjak s klupe Topnika neuspjeli transfer.

Na ljeto je pronašao izvrsno rješenje u vidu Gabriela Jesusa pristiglog iz Manchester Cityja, ali Englezi kažu da Brazilac nije u potpunosti zadovoljio apetite s Emiratesa jer Arsenalu nedostaje širina kvalitetnog kadra na poziciji "špice", stoga je potreban još jedan igrač Jesusove kvalitete. Jedini na koga Arteta u ovom trenutku još može računati je neprovjereni Edward Nketiah.

Druga želja Londončana, Fabio Miretti, smatra se jednim od rijetkih pozitivnih ishoda Allegrijevog nezadovoljavajućeg starta u sezonu. Svoj put u konkurenciju za udarnu postavu ovaj 19-godišnji veznjak počeo je tabati krajem prošle sezone, a u aktualnoj je startao u četiri utakmice te u preostale tri ulazio s klupe. Allegri mu je povjerio status prvotimca i u Ligi prvaka.

Miretti je mlad i neiskusan, ali španjolski menadžer tijekom svojeg mandata u kojemu je Topnike vratio u konkurenciju vrh tablice, nebrojivo puta pokazao je da vjeruje u mladost, pa su proteklih godina iznjedrila neka danas velika imena poput Bukaya Sake ili Gabriela Martinellija. Obistine li se sve Artetine želje, Arsenal će potrošiti barem 150 milijuna u narednim prijelaznim rokovima.

Linker
16. travanj 2024 13:48