UNIŠTIO IM EURO

ENGLEZI RAZAPELI IZBORNIKA 'Stavi ovo na glavu kad se budeš vraćao kući!'

Mlada engleska nogometna reprezentacija U-21 doživjela je debakl na EURU u Češkoj, a izbornik Gareth Southgate proživljava vjerojatno najteže dane u karijeri.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2015. 10:19

Engleze je u srijedu navečer Italija pobijedila s 3:1 i tako ju izbacila s EURA, a nesretni izbornik je tek nakon utakmice shvatio kako su taj poraz doživjeli u domovini.

Southgate je zasut salvama kritika i uvreda na društvenim mrežama i u medijima zbog lošeg vođenja momčadi, blijede igre i rezultatskog debakla (Italija je do produžetka vodila s 3:0) te je vrlo je vjerojatno da će nakon uvjerljivog poraza od starih 'prijatelja' Talijana biti smijenjen.

Bivši branič Middlesbrougha dobio je povjerenje Engleskog nogometnog saveza 2013. godine kada je na čelu mlade reprezentacije zamijenio Stuarta Pearcea, ali je nizom nelogičnih poteza razljutio navijače i stručnu javnost već uoči utakmice s Italijom.

Englezima bi, naime, i neriješen rezultat bio dovoljan za plasman u polufinale, ali Southgate je Italiju vidio kao priliku da isproba novi sustav 4-4-2 i to u najvažnijoj utakmici.

Dogodilo se najgore. Engleska obrana je u dvije minute primila dva smiješna gola (24. i 26.), a Southgatea su nakon susreta razapeli na Twitteru. Englezima teško da je utjeha to što se ni Italija, unatoč pobjedi, nije uspjela plasirati u polufinale. U finalnu su fazu prošli Švedska i Portugal koji su odigrali dovoljnih - 1:1. Prenosimo neke od komentara.

















































Linker
19. rujan 2024 17:08