MIGUEL RIOPA Afp
RIJEČ IZBORNIKA

Enrique nakon izborenog Final Foura: ‘Pobjeda je najbolji protuotrov‘; Santos progovorio o Ronaldovim promašajima

Portugalcima je bio dovoljan bod za prolaz u završnicu, ali momčad Luisa Enriquea ugrabila je sva tri
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 28. rujan 2022. 07:56

Španjolska je u posljednjem kolu grupne faze Lige nacija u gostima pobijedila Portugal i tako izborila jedino preostalo mjesto na Final Fouru, gdje će se pridružiti Hrvatskoj, Italiji i Nizozemskoj. Portugalcima je bio dovoljan bod za prolaz u završnicu, ali momčad Luisa Enriquea ugrabila je sva tri pogotkom Alvara Morate u 88. minuti.

- Pobjeda je najbolji protuotrov za svaku vrstu tuge. Portugal je top momčad. Imali smo prvo poluvrijeme u kojem sam inzistirao na lopti, ali bez dubine i to je bila moja greška. Trebali smo riskirati više. Ispravili smo to u drugom poluvremenu. Trebalo je u prvom poluvremenu pokazati da je lopta naša. Nakon prekida sam imao osjećaj da će doći gol, rekao je Enrique nakon utakmice i pohvalio svoje igrače:

- Svi su pridonijeli i bili važni. I oni na početku i oni na kraju. Od Nica i Yéremyja, do Rodrija, Busquetsa, i Gavija. Ovo je momčad. Pablo, Ferran, Álvaro... Kako bi suparnički bekovi bili umorni, potreban vam je rad Ferrana i Pabla.

image
MIGUEL RIOPA Afp

Španjolski izbornik govorio je i o nadolazećem Mundijalu u Kataru.

- Čeka nas vrlo komplicirano Svjetsko prvenstvo zbog izjednačenosti među reprezentacijama, ali tko god nas želi pobijediti, morat će se napatiti, rekao je 52-godišnjak i dodao kako još uvijek nema jasan popius putnika za SP.

Izbornik Portugala Fernando Santos, s druge strane, pohvalio je Španjolce rekavši da su „sjajna momčad“ i „jedan od kandidata za naslov svjetskih prvaka“, ali je dodao da je njegova momčad bila bolja u prvom poluvremenu, kao da je i drugom stvorila dvije dobre prilike za pogodak. Osvrnuo se i na Cristiana Ronalda koji nije uspio realizirati neke od tih prilika.

- Imao je tri-četiri šanse…obično to rješava, ali sada ih nije zabio. To je nogomet. Portugal je momčad i imamo potpuno povjerenje u Cristiana.

Otkrio je i kako je Dioga Jotu zamijenio na njegov osobni zahtjev.

- Nisam ga namjeravao zamijeniti, ali je molio da izađe jer je bio umoran. Moja je ideja bila staviti ga na drugu poziciju, rekao je Santos pa dodao:

- Ubacio sam Vitinha i João Marija da imaju posjed i više igraju, ali nismo mogli, počeli smo nazadovati.

Linker
17. travanj 2024 00:01