Srđan Vrančić/CROPIX
VELIKI TRENER NA ODMORU

Eriksson za SN: Gazdi Cityja sam govorio - 'Dovedite Luku Modrića bez obzira na cijenu!'

Vjerujem da bih od iduće sezone mogao ponovno u Premiership. Mislim da još mogu dati nogometu i na toj razini, nisam se još predao - rekao je Šveđanin
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. veljača 2012. 17:06

Gledajući Svena Gorana Erikssona u Portugalu, čovjek odmah pomisli: “Eh, tako bih volio živjeti u mirovini.” Uživa u vrhunskom hotelu, ode malo prošetati, pogleda treninge i nekoliko utakmica, fotografira se sa svima koji to žele.

A zainteresiranih još uvijek ima. Njegov sin Jonas brine se o boravku nogometaša na pripremama u hotelu Cascade u Lagosu, u kojemu je i Dinamo. Došao je 'stari’ Eriksson ovamo na odmor, iako se čini da je stalno u nekom 'movingu’.

- Hodam sat i pol, pa onda malo trčim, odem ponekad i do fitnessa. Ne svaki dan, ali kad osjetim potrebu. Želim ostati vitalan u ovim godinama - rekao je sa smiješkom i ipak odvojio desetak minuta za kraći razgovor.

- Možemo sjesti ovdje na terasu, lijepo je sunčano, vidi se more. Ali nećemo dugo, imam neke dogovore.

■ Nešto poslovno? Čime se bavite trenutno?

- Baš ničim. Odmaram se, došao sam ovamo posjetiti sina, imam u Portugalu mnogo prijatelja, bio sam ovdje dugo trener. Stalno nešto obavljam, pratim nogomet, gledam.

■ U zadnje vrijeme prihvaćali ste sve, bili ste i direktor u Notts Countyju, trener u Leicester Cityju. Možemo li vas očekivati opet u tom rangu ili još namjeravate raditi na visokoj razini?

- Naravno, zanima me samo najviša razina. Vjerujem da bih od iduće sezone mogao ponovno u Premiership. Mislim da još mogu dati nogometu i na toj razini, nisam se još predao.

■ Znamo da ste voljeli hrvatske igrače, uvijek se volite sjetiti Alena Bokšića?

- O, da, Alen je bio veliki igrač, sjajan čovjek i gospodin. Sretnemo se tu i tamo, uvijek popričamo, stvarno se s nostalgijom sjećam tog Lazija i njegovih igara. Izuzetan napadač!

■ Kako vidite ulogu Luke Modrića u Spursima?

- Luka je fantastičan igrač, svjetski igrač. Bio je moja patnja, obožavam ga, pa, dok sam bio trener Cityja htio sam ga dovesti. Inzistirao sam kod vlasnika kluba da plati koliko treba, da će se Modrić sigurno isplatiti. No, bio je tada preskup, ali danas pokazuje da bi to bio jako dobar potez. Sjajno se snašao u Engleskoj, njegova je uloga u Tottenhamovu uspjehu velika, on je glavni igrač te momčadi.

■ Niste tada doveli Modrića, ali trenirali ste Vedrana Ćorluku. On je otišao na posudbu u Leverkusen.

- Znam, čuo sam baš ovdje od ljudi iz Dinama. Čarli je sjajan, njegova je prednost što je polivalentan, može igrati bilo gdje, od desnog do lijevog beka, stopera, čak i zadnjeg veznog... Siguran sam da će u Leverkusenu opet pokazati klasu.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
18. rujan 2024 03:19