Interventna policija - ilustracija
 JAKOV PRKIC/CROPIX
UPALI U KLOPKU

Eskalirao sukob Tornada i Torcide: Policija zaskočila dva auta maskiranih pripadnika Tornada s palicama!

Maskirani pripadnici Tornada s palicama u rukama bili su u Murvici gdje su prebojavali grafit Torcide
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2020. 17:06

Zadarska policija privela je devet od deset pripadnika Tornada u subotu oko 12 sati kod Supernove u Zadru, javlja Zadarski.hr.

Maskirani pripadnici Tornada s palicama u rukama bili su u Murvici gdje su prebojavali grafit Torcide Murvica, no na povratku u Zadar upali su u policijsku blokadu. Policijski automobil im je prepriječio put, a potom su došle i policijske patrole koje su iz dva automobila izvukla ukupno deset mladića. Jedan je navodno uspio pobjeći, a devetorica su polegnuta na cestu i svima su stavljene lisice.

Sukob između pripadnika Tornada i Torcide eskalirao je zbog grafita Torcide Murvica posvećen Hajduku. Grafit je podignut prije nekoliko mjeseci i od tada se navodno najavljuje obračun Tornada s pripadnicima Torcide Murvica. U petak poslijepodne pripadnici Tornada su u Murvici grafit prebojali, što je umalo dovelo do sukoba s mještanima Murvice. Prema njihovim riječima, pozvana je i interventna policija, ali do sukoba navodno nije došlo.

Događaj od sinoć svoj je epilog doživio u subotu prijepodne kad su pripadnici Tornada organizirano u dva automobila došli u Murvicu dovršiti posao sa sprejevima. U tome su izgleda i uspjeli, ali nisu računali na policiju koja ih je pratila i privela.

Policija je oko 14 sati službeno potvrdila akciju navodeći kako je poduzeta u cilju spriječavanja bilo kakvog ugrožavanja sigurnosti. Nakon što se se razbježali na mjestu događaja u Murvici, policija je navijače koji su bili naoružani palicama zaustavila u blokadi kod trgovačkog centra Supernova.

- Devet je osoba privedeno u policiju gdje je nad njima u tijeku kriminalistička obrada. Još se istražuju i ostale okolnosti koje se dovode u vezu s ovim događajem - rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

- Činjenica je da su privedeni navijači imali palice, da su s palicama bili u Murvici i da su bili maskirani. Nama sve to govori da su bili spremni na fizički obračun s pripadnicima Torcide. Do toga danas nije došlo, ali mi ne možemo biti sigurni da se to neće dogoditi. Zato smo maksimalno pripravni kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost izravnog sukoba - kažu iz policije za Zadarski.hr.

Linker
15. travanj 2024 20:43