Ian MacNicol/Getty Images
DOSTA UZBUĐENJA

ETO NOVIH PROBLEMA ZA ZLATKA DALIĆA! VATRENI U VELIKOM PREOKRETU U SUZAMA MORAO NAPUSTITI TRAVNJAK Bivši nogometaš Barcelone zabio prvijenac za Romu

Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2020. 00:23

Uzbudljivo je bilo i u ostalim susretima Europske lige. Braga je u Glasgowu vodila 2-0 protiv Rangersa, no domaćin je velikim preokretom upisao pobjedu 3-2, Arsenal je slavio u Pireju, Roma je slavila 1-0...

Portugalci su poveli u 11. minuti fantastičnim golom Fransergia, a korak bliže pobjedi stigli su u 59. minuti kada je Abel Ruiz zabio za 2-0. Međutim, Rangers je furioznom završnicom okrenuo rezultat. Dva gola zabio je Hagi (67, 82), a jednog Ayodelea-Ariba (75).

Nikola Katić odigrao je svih 90 minuta za škotski sastav, dok je Borna Barišić napustio igru u 73. minuti zbog ozljede. Hrvatski reprezentativac stradao je nakon jednog neugodnog prekršaja. Držao se za leđa i u suzama je napustio travnjak.

Rangers' English striker Joseph Ayodele-Aribo celebrates scoring his team's second goal during the UEFA Europa League round of 32 first leg football match between Rangers and Sporting Braga at the Ibrox Stadium in Glasgow on February 20, 2020. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
ANDY BUCHANAN AFP

Roma je u Rimu pobijedila Gent sa 1-0, pogodak odluke zabio je Carlez Perez u 13. minuti nakon lijepe asistencije Edina Džeke. Nikola Kalinić nije zaigrao za Romu.

Basel je na gostovanju deklasirao APOEL sa 3-0, a strijelci su bili Raoul Petretta (16), Valentin Stocker (53) i Arthur Cabral (66). Antonio Jakoliš je za domaćine zaigrao od 71. minute.

AZ i LASK su remizirali 1-1. Austrijski nogometaš hrvatskih korijena Marko Raguž doveo je goste u vodstvo u 26. minuti, a izjednačio je Teun Koopmeiners iz jedanaesterca u 86. minuti. Petar Filipović je igrao cijeli susret za goste.

Rangers' Romanian midfielder Ianis Hagi (2L) celebrates scoring his team's third goal during the UEFA Europa League round of 32 first leg football match between Rangers and Sporting Braga at the Ibrox Stadium in Glasgow on February 20, 2020. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
ANDY BUCHANAN AFP

Bayer Leverkusen je pobijedio Porto sa 2-1. "Apotekari" su bili korak do vodstva u 17. minuti kada je Kai Havertz sjajno opalio sa desetak metara pogodivši vratnicu. U nastavku akcije pucao je i Kerem Demirbay, no Marcano je spriječio gotovo siguran pogodak.

Bolju igru Bayer je okrnunio vodstvom u 29. minuti golom Lucasa Alaria. Lars Bender je ubacio, Demirbay je prenio loptu glavom na drugu vratnicu gdje je Alario mirno zabio za 1-0. U samoj završnici prvog dijela Porto je opasno zaprijetio, sjajno je s ruba kaznenog prostora pucao Matheus Uribe, ali je Lukas Hradecky sjajno obranio.

Rangers' Romanian midfielder Ianis Hagi (L) tackles Sporting Braga's Portuguese striker Trincao (C) during the UEFA Europa League round of 32 first leg football match between Rangers and Sporting Braga at the Ibrox Stadium in Glasgow on February 20, 2020. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
ANDY BUCHANAN AFP

Bayer je u 56. minuti povisio prednost golom Havertza iz jedanaesterca, a njemački veznjak je zabio tek iz drugog pokušaja. Njegov prvi udarac obranio je Marchesin, no sudac je ponovio udarac jer je Porov golman izašao s crte. Gosti su smanjili u 73. minuti preko Ze Luisa.

Arsenal je u Pireju pobijedio Olympiakos sa 1-0 golom Lacazetttea (81), dok je Wolverhampton bez većih problema pobijedio Espanyol sa 4-0, a golove su zabili Diogo Jota (15, 68, 81) i Ruben Neves (52).

Uzvratni susreti su za sedam dana.

Linker
18. travanj 2024 17:29