ANDREJ ISAKOVIC
TOTALNA EUFORIJA

Euforija u Škotskoj nakon povijesnog rušenja Srbije: ‘Puno toga smo prošli! edva čekamo da krene Euro‘

Za mene je ovo najemotivniji trenutak u karijeri, rekao je kapetan Škotske Andrew Robertson
Piše: HinaObjavljeno: 13. studeni 2020. 16:12

Kapetan nogometne reprezentacije Škotske Andrew Robertson (26), nakon pobjede protiv Srbije i plasmana na Euro sljedeće godine, izjavio je nakon susreta da je to najemotivniji trenutak u njegovoj karijeri.

"Puno toga smo prošli, bilo je dosta kritika na naš račun, pa i negativne energije. No, uspjeli smo izboriti plasman na Euro. Za mene je ovo najemotivniji trenutak u karijeri i vjerujem da kod kuće sada svi slave", rekao je kapetan Škotske i standardni prvotimac Liverpoola.

Škotska je u četvrtak u finalu playoffa u Beogradu pobijedila Srbiju sa 5-4 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1. Škotska je bila bliže pobjedi u 90 minuta susreta. Vodila je 1-0 pogotkom Ryana Christiea u 52. minuti i držala je prednost sve do sudačke nadoknade, kada je napadač Real Madrida Luka Jović nakon ubačaja iz kornera zabio za 1-1 i produžetak.

image
CRAIG GALLOWAY

U produžetku nije bilo previše uzbuđenja, pa su na koncu o putniku na Euro odlučili penali. Odluka je pala u posljednjoj petoj seriji, McLean je zabio, dok je David Marshall obranio udarac Mitroviću.

Škotska je tako izborila svoj prvi EURO nakon 1996. godine, a igrat će u skupini sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom. Hrvatska otvara EP 13. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju. U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 18. lipnja, dok će 22. lipnja ponovo u Glasgowu igrati protiv Škotske.

"Jedva čekam ljeto i Euro. Igrat ćemo dvije utakmice u Glasgowu i svakog dana ću se moliti da igramo na Hampdenu punom naših navijača", kazao je Robertson za britanske medije.

Linker
20. travanj 2024 12:35