Jonah Kusi-Asare

 SCREENSHOT/TWITTER
WUNDERKIND SVE ODUŠEVIO

Europski velikani poludjeli za ‘novim Ibrahimovićem‘ koji ima učinak kao Haaland u njegovoj dobi

AIK Stockholm u svojim redovima ima 15-godišnjeg dragulja visokog 196 cm
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 12:23

‘Novi Ronaldo‘, ‘novi Messi‘, ‘novi Neymar‘, ‘novi Gvardiol‘... Svako malo u ovo moderno vrijeme u brojim medijima možemo pročitati kako novi nogometni talenti dobivaju nove nadimke. Sad je došao red i na ‘novog Zlatana Ibrahimovića‘.

Riječ je o napadaču AIK-a iz Stockholma, 15 mu je godina a zove se Jonah Kusi-Asare. Nastupa za U-17 momčad svoga kluba i za U-16 reprezentaciju Švedske, a ima i gansko državljanstvo. Visok je 196 cm, a može se pohvaliti odličnom tehnikom.

Pažnju nogometnih skauta privukao je svojim igrama na turnirima po Europi, a dominantan je u švedskoj kadetskoj ligi.

U Brazilu je nastupio za momčad Akademije Red Bulla, gdje su ga zapazili predstavnici Bayerna, RB Salzburga, RB Leipziga i Juventusa.

Međutim, konkretnija je od svih spomenutih klubova bila portugalska Benfica, koja je na sjever Europe već poslala ponudu u kojoj se spominje iznos od – milijun eura.

Neki mediji ističu kako je Kzusi-Asare po nekim statističkim pokazateljima blizu učinka kojeg je aktualni napadač Manchester Cityja Erling Haaland imao u svojim kadetskim danima.

I dok Kzusi-Asarea mediji već ‘sele‘ po Europi i dižu u nebesa, njegov klub AIK zasad još ništa nije komentirao...



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
24. travanj 2024 21:16