Carney Chukwuemeka je bio najbolji engleski igrač u finalu protiv Izraela

 VLADIMIR SIMICEK Afp
ODABRALA MARCA

Europski velikani uskoro će stajati u redu za njihovo dovođenje! Ovo je 10 najboljih mladih nogometaša s Eura

Ovih 10 nogometaša ostavilo je najbolji dojam na U19 Europskom prvenstvu koje je netom završilo.
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2022. 06:09

S prvim danom srpnja završilo je U19 Europsko prvenstvo koje se odigravalo u Slovačkoj. Naslov prvaka osvojila je momčad Engleske koja je u finalu s 3:1, nakon produžetaka, pobijedila Izrael, a španjolska Marca izabrala je 10 nogometaša koji su ostavili najbolji dojam na ovom prvenstvu i na koje treba paziti u budućnosti.

Carney Chukwuemeka (Engleska)

Ovaj 18-godišnji veznjak već je odigrao 14 premierligaških utakmica za Aston Villu, a Marca je njegovu igru na ovom prvenstvu opisala ‘kao da odrasli nogometaš igra među djecom‘. Chukwuemeka je dominirao veznim redom, a postigao je gol u 108. minuti finala kojim je Engleske povela s 2:1 te tako odveo svoju momčad prema pobjedi. Transfermarkt ga procjenjuje na 6 milijuna eura, a engleski mediji pišu kako ga Barcelona ima na svojoj listi želja.

Oscar Gloukh (Izrael)

Gloukh se pokazao ključnim igračem Izraela u pomalo iznenađujućem pohodu te momčadi do finala. On igra u veznom redu, dobro igra s obje noge, a trenutno igra u Maccabiju iz Tel Aviva iako ne bi bilo čudno da ubrzo promijeni klub nakon ovog natjecanja. Iako ima 18 godina, već ima nastupe i za U21 momčad Izraela.

Loum Tchaouna (Francuska)

Rennes je poznat kao klub koji redovno izbacuje zanimljive mlade talente, a Tchaouna je samo posljednji u nizu. Igra na poziciji desnog krila iako se dobro snalazi i na lijevom, a ove godine je upisao i 10 nastupa u prvoj momčadi kluba. Izrazito je efikasan - u 17 nastupa za U19 reprezentaciju Francuske postigao je 7 golova.

image

Fabio Miretti je već igrao za seniore Juventusa

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Fabio Miretti (Italija)

Još jedan veznjak o kojem bi se u budućnosti moglo dosta toga pričati. Miretti igra u Juventusu, a ove godine je već upisao 6 nastupa za prvu momčad ‘Stare dame‘. Zbog svojeg stila igre prozvan je ‘mladim De Bruyneom‘, a svojim dobrim igrama već je zaslužio i poziv u U21 reprezentaciji Italije.

Alan Virginius (Francuska)

Virginius je partner Tchaouni na krilnim pozicijama francuske reprezentacije. Ovaj član Sochauxa igra na lijevoj strani, ali se dobro snalazi i na desnom krilu te kao centralni napadač. U drugoj francuskoj ligi je prošle sezone bio standardni član momčadi s 31 nastupom, 5 golova i 2 asistencije. Kako je Socheaux ostao u Ligue 2 vjerojatno će promijeniti klub, a za njega su zainteresirani Newcastle, Anderlecht i Bayer Leverkusen.

Alfie Devine (Engleska)

Ima tek 17 godina, a ovaj član Tottenhama imao je neke od ključnih poteza u pohodu Engleske na zlato na ovom prvenstvu. Postigao je sjajan gol na utakmici protiv Austrije te imao nekoliko asistencija na prvenstvu. Marca navodi kako Devine odlično pokriva sve pozicije u veznom redu te kako je izrazito snažan u driblingu što bi moglo obilježiti njegovu karijeru.

Ariel Lugassy (Izrael)

Među najmanje poznatim igračima u ovom izboru, Lugassy je član Maccabi Petah Tikve i igra na lijevom krilu, ali se kao dešnjak rado uvlači u sredinu terena. Marca ističe kako je imao sjajnu suradnju s Gloukhom, a njegov stil igre ovaj španjolski list opisuje kao ‘južnoamerički‘.

Giuseppe Ambrosino (Italija)

Ovaj napadač Napolija je bio najbolji strijelac talijanske Primavera lige, natjecanja za mlade nogometaše, s 20 golova u sezoni. Opasan je s obje noge, brz je i dobro koristi prostor. Već u sljedećoj sezoni bi mogao dobiti dosta prostora u seniorskom nogometu, vjerojatno ne u Napoliju nego u nekom drugom klubu kao posuđen igrač.

image

Yusuf Demir ima nastupe i za seniorsku reprezentaciju Austrije

JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp

Yusuf Demir (Austrija)

Demira pod povećalom ima Barcelona u čijoj je momčadi proveo jesensku polusezonu, ali se onda vratio u matični Rapid iz Beča. Igra kao desno krilo, ali je dobar i na lijevoj strani te u sredini terena, a postigao je dva lijepa gola na ovom natjecanju. Već ima i 4 nastupa za seniorsku reprezentaciju Austrije.

Ilay Madmon (Izrael)

Još jedan veznjak izraelske reprezentacije, inače član Hapoel Beer Sheve. Kapetan je U19 reprezentacije svoje momčadi, a s 19 godina već ima 64 nastupa u izraelskoj prvoj ligi. Siguran je na lopti i dobro kontrolira ritam utakmice.

Linker
19. travanj 2024 02:50