Damjan Tadic / CROPIX
PRAVILA SU JASNA

EVO GDJE MOŽETE POGLEDATI POVIJESNI DERBI RIJEKE I DINAMA Revolucija je stigla i na Rujevicu, a spektakl bi danas mogao trajati znatno duže no inače!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2020. 10:33

Posljednji dvoboj četvrtfinala Hrvatskog kupa odigrat će danas na Rujevici nogometaši Rijeke i Dinama, uz izravni prijenos na HNTV-u od 17 sati.

Borba je to za jedino preostalo mjesto u polufinalu u kojem su još od prosinca Osijek, Lokomotiva i Slaven Belupo.

Riječani su branitelji naslova, a Kup im je i ove sezone jedina šansa za trofej, tako da im je motiv ogroman. No, loša je vijest za njih da ni u jednom od tri ovosezonska dvoboja protiv Dinama nisu uspjeli izbjeći poraz, štoviše nisu uspjeli zabiti nijedan gol. U Superkupu je bilo 1:0 za Dinamo, a u prvenstvu 5:0 i 3:0. U proljetni dio sezone Rijeka je zakoračila porazom od Lokomotive (1:2), a Dinamo pobjedom protiv Slavena (2:0).

PROPOZICIJE NATJECANJA Produžetak 2x15 pa jedanaesterci

Na utakmicama završnog dijela natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa, pobjednik je momčad koja u regularnom tijeku igre (devedeset minuta) postigne više golova.

Ako po isteku regularnog dijela igre utakmica završi neriješeno, igrat će se produžeci od 2 x 15 minuta. Ako odlučujući pogodak ne bude postignut do kraja produžetaka, pobjednička momčad bit će utvrđena izvođenjem jedanaesteraca i to na način koji je utvrđen uputama Međunarodnog boarda.

Konačni pobjednik natjecanja za Hrvatski nogometni kup stječe pravo sudjelovanja u natjecanju Europske lige UEFA-e.

Rijeka i Dinamo danas prvi put igraju međusobno s VAR-om

Koliko se samo polemika posljednjih godina potezalo uz suđenje nakon utakmica Rijeke i Dinama, pa i zadnje finale Kupa zamalo je usmjerio jedan sudački previd.

Sada to u velikoj mjeri odlazi u prošlost jer će se VAR koristiti i na današnjoj kup-utakmici, Igor Pajač i njegov team (Pataki, Zobenica, Vidulin) na terenu imat će podršku Gorana Gavrila (VAR) i Bojana Zobenice (AVAR) iz VAR sobe.

Zanimljivo, da su Rijeka i Dinamo igrali u zakazanom terminu (prosinac) VAR tehnologija ne bi bila dostupna, baš kao što nije bila dostupna ni preostalim sudionicima četvrtfinala Kupa. Možda nije pravedno što u istoj fazi istog natjecanja svi nemaju jednake mogućnosti, ali VAR je postao realnost i treba ga (is)koristiti. (msu)

Linker
06. svibanj 2024 03:09