OLAF KRAAK Afp
IZA ZATVORENIH VRATA

Evo kada će se nastaviti prekinuti derbi Ajaxa i Feyenoorda, odigrat će se preostalih 35 minuta

‘Utakmica bi se po mogućnosti trebala odlučiti na terenu i utakmica se mora nastaviti što je prije moguće‘
Piše: HinaObjavljeno: 25. rujan 2023. 18:28

Preostalih 35 minuta "Klassiekera" između Ajaxa iz Amsterdama i Feyenoorda iz Rotterdama igrat će se u srijedu iza zatvorenih vrata, priopćio je Nizozemski nogometni savez, nakon što je utakmica u nedjelju prekinuta zbog izgreda navijača Ajaxa.

"Utakmica bi se po mogućnosti trebala odlučiti na terenu i utakmica se mora nastaviti što je prije moguće", objasnio je KNVB, precizirajući da će utakmica početi u 14 sati po lokalnom vremenu.

Ajax, četverostruki europski prvak i institucija u Nizozemskoj, u nedjelju je gubio 3-0 nakon 55 minuta, ponižen pred svojim navijačima od Feyenoorda, svog najvećeg nacionalnog rivala. Mnogi Ultrasi tada su upali na teren Johan-Cruyff Arene, a sudac nije imao izbora nego obje momčadi poslati u svlačionicu.

Nasilje se proširilo izvan terena, bijesni navijači uništili su ulaz na stadion i tukli se s policijom naoružanom suzavcem. Ajax je potom navečer brzo otpustio svog direktora nogometa, Svena Mislintata, zbog potencijalnog sukoba interesa tijekom ljetnog prijelaznog roka nakon angažiranja hrvatskog bočnog braniča Borne Sose.

Ajax, koji je u četvrtak navečer kod kuće remizirao (3-3) protiv Olympiquea iz Marseillea u Europskoj ligi, trenutno prolazi kroz jednu od najgorih sportskih kriza u 123 godine postojanja.

Sa samo pet bodova u četiri utakmice, klub koji je 36 puta bio državni prvak, ima najgori start u Eredivisieju od sezone 1964./1965.

Linker
15. veljača 2024 07:27