AYMAN AREF Nurphoto Via Afp
PRESUDILI SU DETALJI

Evo kako je jedan poziv promijenio život Lionela Messija: Malo je nedostajalo da odustane od svog sna

Sada se može pohvaliti da je s Argentinom osvojio sve što je mogao, posebno u ove dvije godine
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. siječanj 2023. 19:10

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu 2018. i eliminacije od Francuske (4-3) u osmini finala, Lionel Scaloni stigao je na klupu Argentine gdje je nasljedio Jorgea Sampaolija. Razdoblje je to kada je Lionel Messi svoju međunarodnu karijeru stavio na čekanje i razmatrao je opciju odlaska u mirovinu, prije nego što se vratio osam mjeseci kasnije. Izbornik Gaučosa nedavno je priznao da je prvo što je napravio po preuzimanju dužnosti bio poziv sa sedmerostrukim osvajačem Zlatne lopte.

U intervjuu za španjolsku radio postaju Cadena COPE otkrio svoj prvi korak od preuzimanja dužnosti. “Prvo što sam napravio kada sam preuzeo klupu 2018. bio je video poziv s Messijem. Rekao sam mu da ga svi očekujemo, a on nas je poslušao i ponovno se pridružio momčadi”, rekao je Lionel Scaloni.

Messi je izjavio da neće sudjelovati u prijateljskim utakmicama Argentine protiv Gvatemale i Kolumbije u rujnu, dva mjeseca nakon ispadanja s turnira u Rusiji, te je komentirao da je malo vjerojatno da će predstavljati svoju naciju do kraja kalendarske godine. Messijevo odsustvo iz reprezentacije i njegov kontinuirani neuspjeh u osvajanju naslova s ​​Argentinom potaknuli su nagađanja u medijima da bi se Messi mogao ponovno povući iz međunarodnog nogometa. Međutim, dres je ponovno obukao u ožujku 2019. kad je pozvan u reprezentaciju za prijateljske utakmice protiv Venezuele i Maroka. Razgovor sa Scalonijem i njegovim idolom Aimarom natjerali su Messija da preispita svoju odluku o povlačenju. Upravo će njegov povratak uroditi plodom jer je Argentina nakon toga osvojila Copa Americu 2021., te Svjetsko prvenstvo 2022., a Messi je na oba natjecanja proglašen najboljim igračem turnira. Pored toga slavio je u lipnju prošle godine i u Finalissimi (3:0) protiv Italije gdje je također dobio nagradu igrača utakmice. Ostvario je svoj san, s Argentinom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a naslov svjetskog prvaka bila je toliko željena kruna.

Pun hvale za sedmerostruku Zlatnu loptu bio je i Lionel Scaloni u ranije spomenutom intervju, kojeg smatra najboljim svih vremena: "Kad bih morao izabrati jednog, to bi bio Leo. Stvorio sam poseban odnos s njim. On je najbolji igrač koji je ikada igrao nogomet, iako je i Maradona bio nevjerojatan."

Linker
22. travanj 2024 07:00