Kristijan Kopljar

 BRUNOFANTULIN
BIO I U DINAMU

Evo tko je pobijedio u Utakmici života i sada potpisuje ugovor karijere s hrvatskim prvoligašem!

Zadnji klub prije pobjede u velikom nogometno-zabavnom showu bio mu je NK Vrapče
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. lipanj 2022. 15:26

Treće izdanje nogometno-zabavnog projekta "Utakmica života" završeno je susretom kandidata reality showa i mlade U-20 reprezentacije Hrvatske. U Puli, na stadionu Aldo Drosina, pobjeda 2-1 otišla je na stranu mladih reprezentativaca. Izabranici Ognjena Vukojevića slavili su pogodcima Leona Belcara i Marka Novak Stanka, dok je za sastav kandidata showa strijelac bio Karlo Prpić.

Utakmicu života, u svakom smislu, odigrao je Kristijan Kopljar. Po izboru stručnog stožera najviše je pokazao i zaslužio potpis ugovora s NK Istra 1961 u vrijednosti 100.000 kuna na godinu dana. Veliki je ovo iskorak za mladića, kako u nogometnoj karijeri, tako u životnom smislu. Pokazao je stožeru Roberta Jarnija i pulskom prvoligašu kako se može nositi s profesionalcima.

- Prije svega hvala stožeru i suigračima. Presretan sam i naravno prvo ćemo malo proslaviti. Nakon kratkog odmora, idemo dalje s treniranjem. Uvijek dajem sve od sebe, ne samo na utakmicama, nego i u pripremnom razdoblju. Isplatilo se, ali opuštanja nema, pravo dokazivanje tek slijedi - izjavio je pobjednik ovogodišnje "Utakmice života" i novi igrač Istre 1961.

image
BRUNOFANTULIN

Dvadesetogodišnjak je do sada nastupao u mlađim selekcijama Dinama, Varaždina i još nekih marginalnih prvoligaša. Zadnji klub prije pobjede u showu bio mu je NK Vrapče.

Voditelj omladinskog pogona Istre 1961 Vitomir Butorac bio je uz kandidate kroz cijelo vrijeme i za mladog Zagrepčanina su se odlučili zbog cjelokupnog dojma.

- Uz projekt smo bili od kada su kandidati došli na pripreme u Medulin. Odluka nije bila laka i u obzir je uzet cjelokupni dojam koji smo stekli od igrača. Nisu se gledale samo predstave na utakmicama i treninzima, pratili smo i ponašanje van teren - kazao je o procesu donošenja odluke.

Iako je ovo susret amatera i mladih reprezentativaca koji su predodređeni za velike karijere, utakmica mogla otići u oba smjera. Imali su izabranici Roberta Jarnija imali svoje šanse. Unatoč pritisku, amateri su imali najbolju šansu pri rezultatu 0-0. Stopostotnu priliku nije iskoristio Smojver i kako to inače biva, neiskorištene prilike se kazne. Na odmor su izabranici Ognjena Vukojevića otišli s prednošću 0-1, iz slobodnog udarca zabio je Belcar. Uspjeli su doći do izjednačenja kandidati showa, nakon ubačaja iz kuta najbolje se snašao Karlo Prpić i zabio za 1-1. Međutim, cijelu utakmicu velikih problema kod prekida imali su igrači niželigaša i nakon ubačaja u novo vodstvo mlade reprezentativce dovodi Marko Novak Stanko i utakmicu mirno privode kraju. Treba dodati kako ishod nije prvi prioritet projekta, cilj je bio naći igrača kojemu će se pružiti šansa da se dokaže na velikoj sceni.

image
BRUNOFANTULIN

Pokrovitelj projekta bio je Hrvatski nogometni savez. Utakmicu su svojim dolaskom uveličali predsjednik HNS-a Marijan Kustić i savjetnik Zorislav Srebrić, dopredsjednik Mario Smodlaka, član Izvršnog odbora Darko Raić Sudar i glavni instruktor Petar Krpan.

- Čestitam organizatorima, prekrasna akcija i sigurno dobar poticaj svim mladim igračima. Kao savez ovo podupiremo i vrijedno je svake pohvale. Ima igrača koji pokazuju potencijal za iskorak u karijeri i pobjednik je sigurno nagrađen zasluženo. Od ovako kvalitetnih i dobrih trenera mogli su puno naučiti. U interesu HNS-a su ovakvi projekti i iz godine u godinu će biti sve više igrača. Veliki pokazatelj kvalitete inicijative je i to što su klubovi prepoznali potencijal i spremni su za suradnju - rekao je predsjednik saveza Marijan Kustić o projektu.

Kratko je komentirao i zadnju utakmicu Hrvatske nogometne reprezentacije, težak poraz uz tri primljena gola od Austrije u Ligi nacija.

- Sigurno nije povoljna situacija, ali bolje da se sada desilo nego nekada kasnije kada se bude prelamalo. Siguran sam da će već u idućoj prilici momčad pokazati karakter i podignuti igru na razinu više.

Treneri Ognjen Vukojević i Robert Jarni čestitali su jedan drugome. Natjecateljski aspekt je postojao, ali u manjoj dozi, više se tražilo da svaki igrač na terenu uspije pokazati koliko zna.

- Svaka čast Jarniju. Hrvatska ima malu bazu igrača i svaki od njih zaslužuje priliku. Treba iskoristiti to što imamo. Mladi talenti se lako zagube, nijedan potencijal ne treba prerano otpisati. Vrijedi vidjeti dečke i u nižim ligama. Lako se pojavi netko tko obećava - rekao je izbornik u20 reprezentacije.

"Utakmica života" jedinstven je koncept u kojem su mogli sudjelovati nogometaši stari od 18 do 25 godina. Nije samo sportski aspekt bitan, kandidati su dobili priliku osjetiti profesionalne uvjete. Najboljih 30 treniralo je dva tjedna u kampu u Medulinu i pokušalo pokazati stožeru bivšeg Vatrenog zašto baš oni zaslužuju glavnu nagradu, potpis vrijednog ugovora s hrvatskim prvoligašem.

Ivan Rukavina osmislio je ovaj nogometno-zabavni format. Smatra kako svaki član projekta, ne samo pobjednik, može profitirati od sudjelovanja.

- Zasluženo je izbor pao na Kristijana, ali nije samo on "profitirao" od ovog projekta. Siguran sam da će više igrača iz momčadi Utakmice života napraviti iskorak u svojim karijerama. Ove sezone je razina kvalitete podignuta, bilo je nešto više od 50 igrača na prvom okupljanju. Nije lako odbaciti nekoga koga niste vidjeli kako se snalazi na terenu, ali mislim da smo napravili dobar tip selekcije i složili dobri momčad koja je napravila problem mladoj reprezentaciji. Posebno veseli što je stožer ove godine drugačiji, iz razloga što je prošlogodišnji našao angažman, i iskreno želim da se taj trend nastavi.

Linker
27. travanj 2024 08:17