ALBERTO LINGRIA Afp
TO SE NE VIĐA ČESTO

Evo zašto se talijanski izbornik odlučio na neuobičajen potez, dobio je za njega veliku podršku navijača

Roberto Mancini povukao je neuobičajen i ne baš često viđen potez
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. lipanj 2021. 07:24

U utakmici 3. kola skupine A Europskog prvenstva, u kojoj je njegova reprezentacija s osam novih igrača u početnoj postavi svladala Wales 1:0 i potvrdila osvajanje prvog mjesta u skupini, talijanski izbornik u 89. minuti iz igre je izvadio ponajboljeg svjetskog vratara Gianluigija Donnarummu.

Umjesto njega u igru je na par minuta ušao pričuvni čuvar mreže Salvatore Sirigu (34). Osim njega, priliku za nastup na velikom natjecanju dobili su i Gaetano Castrovilli te Giacomo Raspadori. U prve tri utakmice Eura minutažu je tako upisalo 25 od 26 talijanskih reprezentativaca, samo treći vratar Alex Meret nije ulazio u igru.

image
Salvatore Sirigu mijenja Gianluigija Donnarummu
ANDREAS SOLARO Afp

- Momci su vrlo mudri, žele pobijediti svaku utakmicu, imaju dobar mentalitet. Sretan sam i zbog toga što smo promijenili osam igrača, a odigrali vrlo dobru utakmicu. Naš je identitet ostao isti i mislim da je to važno. Govorim da mijenjanje par igrača ne bi trebalo ništa promijeniti jer svi znaju što im je činiti, te se naš proizvod ne mijenja. U ovoj utakmici pokazali su da su svi starteri – zadovoljan je bio talijanski izbornik.

image
Salvatore Sirigu mijenja Gianluigija Donnarummu
RYAN PIERSE Afp

Odluka o zamjeni Donnarumme i ulasku Sirigua nije bila slučajna. Naime, Mancini je bio u sastavu talijanske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1990. godine, kojem je Italija bila domaćin. Međutim, na tom turniru aktualni talijanski izbornik nije odigrao niti minutu, a od tada je često isticao kako je to stvar za kojom najviše žali u bogatoj igračkoj karijeri.

Navijači su njegov sinoćnji potez popratili s velikim odobravanjem...

Linker
19. travanj 2024 06:45