AP
USKRSNUĆE U DOHI

Fantastičan povratak Olića: 'Suparnički braniči ponovno za mnom viču - uspori Ola!'

S dva gola egipatskom Al-Ahlyju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. siječanj 2012. 13:54

S dva gola egipatskom Al-Ahlyju na Bayernovim azijskim pripremama, Ivica Olić sjajno se nadovezao na pet komada u mreži katarskog kluba Al-Sailiya. Takav raspucan i ubojit itekako nas veseli, jer koliko znači reprezentaciji najbolje je pitati Guusa Hiddinka. I za potrebe Bavarca mnogo je puta bio kobra smrtonosnog uboda, ali za Vatrene još je bitniji, pripada u najuži krug igrača koji čine razliku u moći Hrvatske. Nakon što je zbog ozljede izbivao iz “grčke tragedije”, čim se prvog dana priprema za Istanbul pojavio na treningu u Brežicama promatrači su javljali:

“Podigao je i povukao cijelu momčad, sad je to nešto sasvim drugo.”

Izbornik Slaven Bilić definirao je “Banske dvore Vatrenih”. Za nedavnog intervjuua kazao je:

“Srna je naš premijer, a prvi ešalon u pratnji čine Šimunić, Olić i Pletikosa. Potom dolaze ministri Modrić, Ćorluka, Kranjčar, Rakitić, Mandžukić.”

Ola je dopredsjednik Vlade zadužen za pobjednički moral. On je “ratni vođa”. Sad je zdrav, a kad prođe program Juppa Heynckesa bit će i totalno spreman, iako niti usred treninga za suparnike nema milosti. I dalje je enigma hoće li prihvatiti novi ugovor s Bayernom ili stiže rastanak?

- Ne znam. Sve je još moguće.

To nam je javio iz Dohe. Neizvjesnost koliko će i gdje igrati jedini je problem. Ako se sjetimo svih muka koje je prošao s koljenima, mišićima, leđima... Prava sitnica. Mediji bliski klubu najavljuju da će u Münchenu ostati samo do ljeta, pa da bi potom mogao u Lazio. Ugovor mu istječe za šest mjeseci, ali ne treba žuriti sa zaključcima.

- Važno mi je dobro se pripremiti i da tijekom proljeća dobijem pravu šansu, jedino bi u tom slučaju ostanak na duže vrijeme imao smisla. Nastojim iskoristiti svaku priliku kako bih skupio što veću minutažu, a konačan cilj je da budem maksimalno spreman za Europsko prvenstvo - kazao nam je.

Briljantniji start 2012. nije mogao ni poželjeti. Bayern je u prvoj utakmici u Kataru svladao Al Sailiyu 13:0. Olić je ušao u drugom poluvremenu pa od 50. do 84. minute pet puta matirao golmana. U sljedećoj je zamijenio Gomeza u 11. minuti i “stavio” oba u 2:1 trijumfu nad Egipćanima.

- Trener me pohvalio, bio je zadovoljan. Kako i ne bi. Normalno da mi golovi podižu samopouzdanje. Nisu ni ti Katarani bezvezan protivnik. Oni su iz vrha njihove druge lige, a bili su i u najvišem rangu. Nisu Gigina šupa.

On je i motor i uragan, zato je tako značajan Biliću, zbog toga ga niti Heynckes ne bi smio ignorirati kad krene utrka za trofeje.

- Vjerujte, ovdje u Kataru među igračima Bayerna ne razgovara se niti o Ligi prvaka, niti o domaćem prvenstvu, jedina je tema da se što prije vratimo kući. Šef je nametnuo žestok tempo, treniramo dvaput dnevno, svi smo umorni. Otišli smo u petak na polufinale teniskog turnira, “palili” smo se da ćemo gledati Federera, nažalost, ozlijedio se pa nam je ostao meč Nadal - Monfils. Sad tek vidim da nemam pojma o tenisu. Kako te lopte lete, mislim si “polakše malo”. Gdje sam ja od toga... - okrenuo je priču na šalu, pa smo ga podsjetili da se slično osjeća i protivnička obrana kad juri pokraj nje.

Prihvatio je:

- Suparnički braniči ponovno za mnom viču - uspori!

Linker
22. rujan 2024 22:29