DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KRAJ KARIJERE?

FIFA briše ponajboljeg svjetskog suca: Potpisao je jednu od najvećih pobjeda Vatrenih i Petkovićev šou

Posebno se zamjerio Srbiji na Svjetskom prvenstvu, optuživali su ga da navija za Švicarce.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2021. 14:00

Ime Felixa Brycha nije se našlo na popisu licenciranih međunarodnih sudaca Njemačkog nogometnog saveza, a to znači da će ostati i bez FIFA-ine značke koju nosi već 14 godina. Iako još uvijek nije službeno, pretpostavlja se da će Brych prekinuti međunarodnu karijeru, ali što će biti s Bundesligom koju bez te licence ne može suditi, još nije poznato. Ima 46 godina, njemačko prvenstvo može suditi dok ne navrši 47, ali ne bez licence.

Kako god, sudac koji je dijelio pravdu na finalu Lige prvaka 2017. godine između Reala i Juventusa prestat će biti međunarodni, ali i sudac na prvoj razini njemačkog nogometa. U posebnom sjećanju ostat će hrvatskoj reprezentaciji kojoj je sudio čak šest puta.

Svirao je tako na debiju Zlatka Dalića, odnosno prilikom pobjede Hrvatske u Ukrajini u studenom 2017. godine. Godinu dana kasnije sudio nam je i na Rujevici protiv Engleza u Ligi nacija (0:0), a posljednji put pak na gostovanju u Slovačkoj gdje su Vatreni u sklopu kvalifikacija za Euro 2020 visoko, s 4:0 porazili domaćine. Podsjetimo, tada je ponajbolju utakmicu za Vatrene odigrao Bruno Petković.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Nadalje, Brych je sudio i dvoboj Srbije i Hrvatske na beogradskoj Marakani (1:1) na jesen 2013. godine. To je dvoboj na kojem je naš Josip Šimunić dobio izravni crveni karton nakon brutalnog starta nad Miralemom Sulejmanijem.

Brych je na SP-u u Rusiji sudio dvoboj Srbije i Švicarske iza kojeg se i danas vuku brojni repovi, a u Njemačkoj je ostao upamćen po pogotku koji je priznao, a koji nije postojao. Radilo se o susretu Hoffenheima i Bayerna. Brych je priznao pogodak Stefana Kiesslinga, iako je lopta prošla s vanjske strane i kroz rupu u mreži završila u golu.

Linker
28. travanj 2024 03:13