AFP
KAKO SE IZVUĆI?

Fifa je napravila veliki problem! Španjolska odbija igrati protiv Kosova u kvalifikacijama za SP?

U skupini s Kosovom su još Grčka i Gruzija koje također ne priznaju tu državu
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2020. 22:26

Nisu se još kuglice "odvrtjele" kako treba tijekom ceremonije ždrijebanja u Zürichu, a već su nastali veliki problemi. Naime, prema pisanju njemačkog portala Sport1, Španjolska odbija igrati svoj susret protiv Kosova...

U ovome je trenutku 102 države (i entiteti) koje priznaju Kosovo, no brojih onih koji ne priznaju tu državu je također značajan - također oko 100 (zajedno s jedno desetak država koje su povukle priznanje). Jedna od onih država koja nikad nije razmatrala priznanje te države je i Španjolska i to ne zbog ljubavi prema Srbiji, već isključivo zbog tamošnjih unutarnjih problema s Katalonijom koja je na granici da proglasi nezavisnost.

Dakle, kad je izvučeno ime Kosovo na ceremoniji ždrijebanja, trebala je ta država automatizmom biti ubačeno u skupinu sa Srbijom, no kako ga Srbija ne priznaje, ubačeno je u prvu iduću - u skupinu sa Španjolskom.

I sad nastaje show o kojem nitko nije razmišljao. Pazite ovo, od četiri sudionika s kojima je Kosovo, samo ih Švedska priznaje kao nezavisnu državu!

Španjolska, Gruzija i Grčka ne priznaju Kosovo!

Fifa očito nije baš previše razmišljala o tome i sad nastaju veliki problemi.

"Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španjolska vlada čak zabranjuje reprezentaciji da igra susrete protiv Kosova. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele s onim što se u Španjolskoj događa, a vezano uz nezavisnost Katalonije", piše njemački portal.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Fifa izvući iz ove situacije...

Linker
20. travanj 2024 17:03